Inspektør Lars Harald Drange selger nå sin VW Tiguan. Han tror ikke det runde nummeret fører til høyere pris. Faksimile: Finn.no
Inspektør Lars Harald Drange selger nå sin VW Tiguan. Han tror ikke det runde nummeret fører til høyere pris. Faksimile: Finn.no

Jobber i Vegvesenet - skaffer seg spesielle nummerskilt

Dette registreringsnummeret er slett ikke tilfeldig...

Lyst på fin bil med stilrent nummerskilt? Da bør du vurdere å søke jobb i Statens vegvesen. Nå skriver nemlig Bergens Tidende at Vegvesen-ansatte vet å benytte seg av muligheten til å skaffe seg akkurat den tallkombinasjonen de har lyst på.

Men du og jeg må ta til takke med det bilnummeret vi får. I Norge er det nemlig ikke mulig å bestille seg et flott nummer når gliset skal registreres.

SU 63100

Men inspektør Lars Harald Drange i Statens Vegvesen i Bergen annonserer nå bilen sin på Finn - en Volkswagen Tiguan med registreringsnummer SU 63100.

- Er det en ren tilfeldighet, Lars Harald Drange?

- Jeg er bilmann og har hatt noen biler med runde nummer. Slik liker jeg det. Flere kolleger har enda rundere tallkombinasjoner.

I dag er det ikke lett å skaffe seg et slikt gullnummer. Det er riktignok teoretisk mulig om man stiller seg opp og venter til riktig nummer i rekken dukker opp, men kølappsystemet på trafikkstasjonene gjør at det blir ren lotto for oss vanlige, dødelige.

- Kan ikke motta gaver

Er man ansatt og på innsiden av systemene blir det straks enklere: Ta kontakt med den rette kollegaen og spør om han eller hun kan være grei og plassere registreringssøknaden på rett plass i bunken.

Det gjelder om at søknaden blir behandlet akkurat når det riktige bilnummert dukker opp.

- Er dette en særfordel for ansatte i Vegvesenet?

- Vi som jobber i Staten har så få fordeler. I det private næringslivet kan man motta flotte gaver og reiser - vi kan ikke motta noen som helst ting, sier Drange.

Slutter alltid på 00

Vegvesen-inspektøren synes det er helt uproblematisk at ansatte skaffer seg fine bilnummer, og selv hatt flere biler tidligere med spesielt elegante tallkombinasjoner.

Blant annet har en Golf Highline med regnummer ST 35100, en Touran Highline med nummer ST 86700 og nok en Touran - med skiltet SU 27700 tilhørt Drange.

Hvorfor har vi ikke personlige nummerskilt i Norge?

- Få Tiguaner til salgs nå

- Blir det lettere å selge den som bruktbil når man har et slikt nummerskilt? Får du bedre pris enn ellers?

- Nei. Eller det vet jeg ikke. Jeg har ikke så mye erfaring med andre nummer, har stort sett bare solgt biler som slutter på null-null. Men jeg tror ikke dette er hva som avgjør. Det er tilgangen på biler som er det viktige.

- Nå er det for eksempel få Tiguaner i markedet. Da er det selvfølgelig mulig å få høyere pris. Derfor har jeg også avertert den litt høyt.

Trekk kølapp

Tiguanen hans ligger for øyeblikket som den dyreste 2008-modellen på Finn. Bare én annen bil tangerer prisen på 399.000 kroner. Den er til gjengjeld til salgs hos bilforhandler.

- Skjønner du at noen synes det er ørlite urettferdig at dere har denne muligheten for et tøft bilskilt?

- Nei det kan jeg ikke forstå. Andre kan gjøre det samme. Det er bare å stille seg i køen, hevder Drange.

Hva synes du? Bør ansatte i Statens Vegvesen kunne plukke de beste bilskiltene? Bruk kommentarfeltet under:

Dette er et av verdens dyreste nummerskilt