Glem børsa, den er det ikke sikkert du trenger. Men uten en skikkelig bil blir det ingen elgjakt. Vi har sett etter noen brukbare alternativer til den som er sent ute med å fikse skyssen. Foto: Finn.no
Glem børsa, den er det ikke sikkert du trenger. Men uten en skikkelig bil blir det ingen elgjakt. Vi har sett etter noen brukbare alternativer til den som er sent ute med å fikse skyssen. Foto: Finn.no

Jegerbiler: Her er tre kjekke til elgjakta

Du har vel ikke glemt å klargjøre det viktigste før moroa begynner?

"Det viktigste", ja. Vi sa det. For geværet er det ikke på langt nær sikkert du får bruk for. Uten bilen, derimot, blir det ingen jakt.

Noen steder er man allerede i gang, og i løpet av få dager er alle landets elgjegere på vei ut i skogen for å møte skogens konge - og med et ønske om å komme seirende ut av det møtet. De fleste har alt klart, men det er altså fremdeles mulig å fornye seg til jakta starter - også når det gjelder det viktigste jaktutstyret.

Les også: Farlig overmot - SUV-førere oftest i grøfta

Det finnes like mange slags jegere som det finnes jaktbiler. Vi har kikket litt på noen alternativer som burde passe utmerket for en stor skare jegere.

Hva er din egen favoritt-jaktbil? Og hva mener du elgjegere som mener alvor burde kjøre? Fortell i kommentarfeltet under!

Del med Facebook-vennene dine!

For jegerveteranene: Land Rover Defender

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Her er bilen for elgjegeren som setter pris på det tradisjonelle. Som ikke nødvendigvis er ute etter å sjokkere jaktkameratene med bilvalget fra år til år, men som setter pris på den diskrete statusen denne ikoniske bilen gir.

Det finnes mange biler til salgs, i mange prisklasser. Vi fant denne tilsynelatende velholdte, litt uvanlige pickup-versjonen på Sola, der den står med sine blott 44.000 kilometer og kan bli med på årets jakt for noen få kroner over kvartmillionen.

Se annonsen her:

Pickup-versjonen passer ikke alle jegere - blant annet ikke de som har med hund i bur. Men for de som liker å holde skitne gummistøvler og vått regntøy adskilt fra et rent og pent interiør, der man kan utveksle jakthistorier med andre tweed-kledde jegere og kanskje til og med nyte en god sigar på erkebritisk vis, tør denne være både anvendelig og klassisk.

I tillegg har bilen winch. Da blir du populær i jaktlaget: Når du har kommet så nær elgen du kan med bilen, så trekker du bare elgen til deg den siste biten, og deretter frem til bilveien uten å risikere hverken hekseskudd eller hjerteinfarkt.

Les også: Klassisk Land Rover: Null komfort er halve sjarmen

For nybegynneren: Velbrukt Patrol

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Ikke alle elgjegere gifter seg helt med konseptet sånn med én gang. Men skal man forsøke seg som jeger, er det praktisk med en bil som ikke er kjent for å gi opp med én gang.

Toyota Land Cruiser er liksom det alle tenker på, og skal ha. Men Nissan Patrol er også en virkelig bauta i denne klassen, og med litt lavere omsetningstakt og litt færre annonsesøk er sjansene litt større til å gjøre et godt kjøp på en slik. Som denne i Bø i Telemark kan være, dersom tilstanden er så god som den ser ut til.

Se annonsen her:

Den har gått langt, men forutsatt at den er fulgt opp så tåler en slik bil mye kilometer. At den ser penere ut enn man kunne forvente kan tyde på at en eller annen har tatt en skikkelig runde på den, og forutsatt at den er påkostet også under skallet kan det være mye bil å slite på for en ung jeger her, og det til en behagelig pris.

Det vil alltid være mulig å bli kvitt en slik bil igjen, dersom jaktinteressen forsvinner like raskt som den kom. At den ser blank og pen ut øker sjansene til et raskt salg, og det er heller ikke noen ulempe at det er en syvseter.

Les også: "Alle" skal ha Land Cruiser eller Pajero

For Rambo-jegeren: Hummer H1

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Noen benytter elgjakten til å virkelig la urkreftene i seg slippe fri noen få uker i året. Villmarkens sønn, og alt det der. Da er bare det aller grøvste godt nok.

Du blir automatisk oppfattet som den reneste villmann når du kommer på elgjakt med en Hummer H1. På den annen side spiller ikke det noen rolle for deg, dersom du velger en slik bil er du ikke med på jakt hverken for det sosiale eller "for moro skyld". Fryseren skal fylles, viltet skal beskattes i tråd med den store balansen i naturen, og intet kan stoppe deg.

Ikke heller prisen på en drøy halv million kroner, som er prisen på landets billigste H1 idet jakta setter inn.

Se annonsen her:

Men skal vi igjen snakke om det praktiske, er det fullt mulig at de noe overbærende jaktkameratene dine vil synes bilen din er veldig fin dersom det faller en elg skikkelig langt inn i skogen, på den mest utilgjengelige posten. Ur-Hummeren vant tross alt Gulfkrigen, og ingen sammenlignbar bil har de samme sjansene til å få både jegere og skutte elger tilbake til sivilisasjonen.

Del med Facebook-vennene dine!

Bare prøv å sitte i ro ved bålet, le litt av vitser du har hørt før, og ikke bare snakk om tekniske spesifikasjoner på jaktutstyret ditt hele tiden, så skal du se at både du og Hummeren kan bli opptatt i jaktlagets innerste sirkler i løpet av høsten...

Les også: Hummer limo - heller ikke noe for den beskjedne...