– Jeg vil ikke støtte noen som jukser

... men taxi-sjåføren Roger skal kjøpe VW igjen.

Volkswagen opplever hardt vær om dagen, norske forbrukere har forskjellig oppfatning av skandalen.
Volkswagen opplever hardt vær om dagen, norske forbrukere har forskjellig oppfatning av skandalen.

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter det ble kjent at Volkswagen, en av verdens største bilprodusenter, har jukset med utslippstallene på minst 11 millioner dieselbiler.

På VWs Facebook-side i Norge har kommentarene haglet, og det er utvilsomt blandede meninger rundt bilprodusentens omdømme. Flesteparten virker fornøyd med Volkswagens åpenhet, samtidig har andre mistet tiltro til merket.

Tillitsbrudd

– Jeg ble veldig skuffet over at Volkswagen har lurt millioner av kunder når eneste intensjon er å jukse til seg enda mer salg. Her har de markedsført miljøvennlige biler med lave utslipp, så viser det seg at tallene ikke henger på greip. Det er et klart tillitsbrudd, mener Bjarne Aasheim fra Bergen. Han vurderte selv kjøp av ny Passat før skandalen ble kjent.

Les også: Derfor er diesel-jukset skadelig for miljøet

Droppet VW-kjøp

– Jeg hadde pengene klare, men mener det blir feil å støtte merket videre etter en såpass alvorlig sak. Derfor brukte jeg pengene på nytt kjøkken i stedet, forteller Bjarne og fastslår at det trolig ikke vil dukke opp noen Volkswagen bak hans garasjeport igjen.

Bjarne forteller videre at utslippsjukset ikke kom som en bombe, men at det var overraskende at Volkswagen sto bak skandalen.

– Jeg har egentlig aldri trodd på de teoretiske utslippstallene, derfor er jeg ikke veldig overrasket at dette skjer. Når det er sagt tror jeg heller ikke Volkswagen er alene om å pynte på disse tallene, mener Bjarne.

Les også: BMW-aksjen stuper etter utslippspåstand

Ulike reaksjoner

En som ikke har mistet troen på Volkswagen er Roger Halvorsen. Han er en av mange som gir den tyske bilgiganten ny tillit, og begrunner det med selskapets håndtering av saken.

– Først og fremst er dette en trist sak, men jeg synes det er prisverdig at Volkswagen legger seg flate og beklager situasjonen, forteller Roger som har et nært forhold til merket.

Han har kjørt Volkswagen de siste 15 årene i jobben som drosjesjåfør, og mener skandalen ikke vil påvirke hans neste bilkjøp.

Full tillitt til VW

– Jeg er strålende fornøyd med bilene og har allerede bestemt meg for å kjøpe ny Passat til jul, sier Lørenskog-sjåføren, som mener det blir feil å snu ryggen til Volkswagen på grunnlag av det han mener er en overdrevet situasjonen.

– Nå er det viktig at de fortsetter arbeidet i å bygge ny tillitt til markedet, og jeg er overbevist om at dette går rette veien, avslutter han.

Les også: VW-fusket kan gi økte bilavgifter i Norge