- Jeg trenger en skikkelig pickup i jobben

Har Brooms bilekspert noen forslag?

Toyota HiLux Arctic Truks. Illustrasjonsbilde (Foto: Arctic Truks)
Toyota HiLux Arctic Truks. Illustrasjonsbilde (Foto: Arctic Truks)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei:) Jeg er ute etter en bil til rundt 400.000. Har sett litt på Volkswagen Amarok eller Toyota HiLux Arctic Trucks. Jeg jobber som snekker og er da ute etter en arbeidsbil. Er åpen for forskjellige forslag, men en bil som kan dra minst 2 tonn må jeg ha.

Håper du har noen forslag til meg:)

Benny svarer:

Heisann!

Det er helt klart to både gode og fornuftige forslag som du selv kommer opp med der. Med 400.000 kr til disposisjon er det også litt å velge i mellom.

Ford kom nettopp med en ny Ranger – tøff den også, men litt mer ”sær” enn disse to andre. Mitsubishi L200 er jo også en solid og god pickup som du bør se på / teste.

Må vel innrømme at jeg er såpass barnslig at jeg synes en HiLux i Arctic Trucks er den alle tøffeste av disse. Det en noe med gutter og store hjul, breddede skjermer, ekstralys og krommede bøyler... Hvor fornuftig det er og hvor ofte man kjører over isbreer etc. kan jo saktens diskuteres...

Er du på utkikk etter skikkelig grov redskap bør du jo kanskje vurdere en brukt Chevrolet Duramax pickup også. Hengeren på to tonn merker du knapt bak denne..

Hvis du driver selvstendig så bør du helt klart tenke på at ved å kjøpe en helt ny varebil med grønne skilter så får du mva-fradrag. Noe som utgjør en god slump penger. Du får ikke en skikkelig Arctic Trucks-rigget HiLux til 400.000, så da må du ut på bruktmarkedet og mister med det mva-fordelen.

Håper du fikk noen tips her! Lykke til med bilvalget.

Del med Facebook-vennene dine


Les også: Hvilken pickup skal jeg velge til 200 000,- ?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: