Dette er såvisst ikke noe hverdagslig syn på motorveien nord for Gardermoen, en lang kolonne med kamuflerte testbiler fra BMW. (Foto: Privat/ Bjørn Hytjanstorp)
Dette er såvisst ikke noe hverdagslig syn på motorveien nord for Gardermoen, en lang kolonne med kamuflerte testbiler fra BMW. (Foto: Privat/ Bjørn Hytjanstorp)

– Jeg tenkte: Hæ – hva er dette?

Se hva Bjørn kom over på E6 nord for Gardermoen.

– Jeg var ute for å gjøre et kjapt ærend, da jeg plutselig fikk øye en skikkelig godbit foran meg på motorveien.

– En tyskregistrert BMW M5 i meget spesiell blåfarge. Det er et råskinn man ikke akkurat ser hver dag, så jeg gasset på litt ekstra for å ta den igjen. Gjett om jeg ble overrasket da jeg fikk se hva som lå foran denne igjen. En lang rekke med kamuflerte BMW-modeller, forteller Bjørn Hytjanstorp fra Råholt.


Tester i Norden

Han var ikke sen med å få opp kameraet – og sikret seg dermed et scoop på E6 nord for Gardermoen.

Det er en kjent sak at mange bilprodusenter legger vintertesting av biler til nordiske forhold, særlig nord i Sverige.

Men også norske vinterveier blir brukt til å teste biler, før de skal ut på markedet.

Video: De jager test-BMW-en på autobahn

BMW-entusiast

Bjørn er selv BMW-entusiast, med ekstra sans for de eldre modellene. Blant annet har han eid en 635 CSI fra 1982. Og da er det naturligvis litt ekstra stas å komme over noe sånt som dette:

– Husker jeg tenkte: Hæ – hva er dette?!? Jeg har kjørt denne veien utallige ganger, men aldri sett noen lignende. Veldig spesielt at så mange kamuflerte testbiler kjører etter hverandre, nærmest i et tog. Det vekker oppsikt, men samtidig er det jo ikke så lett å få tatt bilder av dem når de ligger og kjører på fartsgrensen, sier Bjørn.

Stor SUV-nyhet avslørt før tiden

München-registrerte

Med i kolonnen var en rekke München-registrerte BMW-modeller, med ulik grad av kamuflasje.

Det kan tyde på at det ikke bare er testing av nye modeller som har vært på agendaen her. Sannsynligvis er det også snakk om å finne ut hvordan ulikt utstyr og spesifikasjoner oppfører seg når forholdene blir krevende.

– Det var i alle fall et morsomt syn. Jeg kommer nok til å kameraet klart framover også, i tilfelle det dukker opp noen lignende igjen, sier Bjørn.

Hvilke BMW-modeller mener du vi ser på dette bildet? Skriv i kommentarfeltet under:

Broom var på billansering – se hva som plutselig dukket opp!