– Jeg tenkte: Hæ – hva er dette?

Se hva Bjørn kom over på E6 nord for Gardermoen.

Dette er såvisst ikke noe hverdagslig syn på motorveien nord for Gardermoen, en lang kolonne med kamuflerte testbiler fra BMW. (Foto: Privat/ Bjørn Hytjanstorp)
Dette er såvisst ikke noe hverdagslig syn på motorveien nord for Gardermoen, en lang kolonne med kamuflerte testbiler fra BMW. (Foto: Privat/ Bjørn Hytjanstorp)

– Jeg var ute for å gjøre et kjapt ærend, da jeg plutselig fikk øye en skikkelig godbit foran meg på motorveien.

– En tyskregistrert BMW M5 i meget spesiell blåfarge. Det er et råskinn man ikke akkurat ser hver dag, så jeg gasset på litt ekstra for å ta den igjen. Gjett om jeg ble overrasket da jeg fikk se hva som lå foran denne igjen. En lang rekke med kamuflerte BMW-modeller, forteller Bjørn Hytjanstorp fra Råholt.


Tester i Norden

Han var ikke sen med å få opp kameraet – og sikret seg dermed et scoop på E6 nord for Gardermoen.

Det er en kjent sak at mange bilprodusenter legger vintertesting av biler til nordiske forhold, særlig nord i Sverige.

Men også norske vinterveier blir brukt til å teste biler, før de skal ut på markedet.

Video: De jager test-BMW-en på autobahn

BMW-entusiast

Bjørn er selv BMW-entusiast, med ekstra sans for de eldre modellene. Blant annet har han eid en 635 CSI fra 1982. Og da er det naturligvis litt ekstra stas å komme over noe sånt som dette:

– Husker jeg tenkte: Hæ – hva er dette?!? Jeg har kjørt denne veien utallige ganger, men aldri sett noen lignende. Veldig spesielt at så mange kamuflerte testbiler kjører etter hverandre, nærmest i et tog. Det vekker oppsikt, men samtidig er det jo ikke så lett å få tatt bilder av dem når de ligger og kjører på fartsgrensen, sier Bjørn.

Stor SUV-nyhet avslørt før tiden

München-registrerte

Med i kolonnen var en rekke München-registrerte BMW-modeller, med ulik grad av kamuflasje.

Det kan tyde på at det ikke bare er testing av nye modeller som har vært på agendaen her. Sannsynligvis er det også snakk om å finne ut hvordan ulikt utstyr og spesifikasjoner oppfører seg når forholdene blir krevende.

– Det var i alle fall et morsomt syn. Jeg kommer nok til å kameraet klart framover også, i tilfelle det dukker opp noen lignende igjen, sier Bjørn.

Hvilke BMW-modeller mener du vi ser på dette bildet? Skriv i kommentarfeltet under:

Broom var på billansering – se hva som plutselig dukket opp!