- Jeg har færre prikker nå

Kari Traa er kveldens gjest i Broom Racing. Det går unna også på landeveien - men antallet prikker har gått ned.

Foto: Scanpix (Foto: Holm, Morten, © PEK)
Foto: Scanpix (Foto: Holm, Morten, © PEK)

- Noen ganger går det i 50 km/t, og andre ganger går det kjempefort! Sånn er det når man kjører bil og lever seg litt inn i innholdet til lydboka!

Kari Traa er kveldens gjest i Broom Racing. På Rudskogen imponerte hun med god kjøring, selv om kjørestilen ble mer fysisk og verbal enn det Tommy Rustad anbefaler.

- Jeg hører mye på lydbok når jeg kjører bil. Akkurat nå hører jeg på den siste av Stieg Larsson. Det er en bok på 22 timer, så det blir tre-fire ganger tur retur Voss-Oslo før den boka er ferdig.

Skylden en gang

- Synes selv at jeg er en trygg trafikkant, og har aldri bulket. Det er bare et par stykker som har bulket i meg.

- Det har aldri vært deg som har hatt skylden?

- Vel... Forrsten. Aldri stemmer kanskje ikke helt. Jeg rygget borti en bil en gang, men den var så liten at den nesten var helt umulig å se. Jeg kjørte en Ssangyong Rexton, og det var en Fiat Punto eller noe sånt jeg traff.

Kjører mye bil

- Men den største skaden skjedde da jeg satt på med en Toyota Hi Ace. Vi var på vei til skisamling i Sverige med landslaget. Vi kjørte ned i et parkeringshus, og bilen var akkurat for høy. Vi burde vel tappet lufta ut av hjulene eller noe. Men det gjorde vi ikke - så det hvite taket var helt grått da vi kom ut, forteller Kari.

- Kjører du mye bil?

- Ja, gjett om! Jeg har jo mitt eget firma, og det krever en del. Skijentene mine skal på samlinger og så videre - så det blir det en del kilometer, og mange turer mellom Voss og Oslo. Jeg er glad i å kjøre bil, og har en Audi A3 som jeg trives i. Tror det er en 140-hester. Er mer opptatt av kjøringen enn hvordan det ser ut under panseret.

Julegaver

- Nå blir det en spennende tid fremover med tanke på firmaet. Håper jo at det ligger så mange Kari Traa-produkter under juletreet som mulig! . Selv er jeg nettopp ferdig med å lage et sett grytekluter til julepresang. De blir så fine, om jeg tør si det selv, at de nesten er for bra til å brukes.

- Hvordan er det med fartsbøter og prikker?

- Det var en periode jeg hadde endel prikker, men nå har det heldigvis blitt færre. Jeg ringte for ikke så lenge siden og sjekket statusen. Nå har jeg litt flere å gå på. Kan hende jeg har blitt en roligere sjåfør med årene - eller så er det kanskje lydboka som skal ha æren for det, avslutter Kari.

Prøv Broom-spillet - klikk her: