Norsk racingess påkjørt under kjempeopphenting.

Pål Varhaug
Pål Varhaug

Uflaksen startet allerede på fredagens trening for 19-åringen Pål Varhaug fra Ålgård i Rogaland.

Varhaug er et kjempetalent innen baneracing. Han kjører i klassen for GP3-biler. Klassen ble introdusert i år, og er en talentutviklingsklasse kun tre steg under Formel 1. Den norske 19-åringen kunne tidligere i år skrive navnet sitt i historiebøkene da han vant historiens første GP3-løp. Men nå gikk det ikke fullt så bra...

-Jeg var uheldig og snurret på en opptørkende bane. Der jeg snurret var det en gulflaggsone, fordi en annen fører hadde snurret, så da fikk jeg en straff av dommerne, forklarer Varhaug.

Fikk straff

Straffen var at han ble flyttet sju plasser ned på startgriden fra hans 18. tid på kvalifiseringen. Lørdagens løp gikk imidlertid veldig bra, og den norske racerføreren kjørte seg opp til en 12. plass.

-Bilen var bedre enn på svært lenge. Jeg har i hele år slitt med "turn in" på bilen, men nå gjorde vi store forandringer på differensialen og det fungerte meget bra.

Optimist

Derfor var Pål Varhaug optimist foran søndagens løp, hvor han skulle starte i 12. startposisjon. Han hadde også en god start, og var i løpet av noen svinger oppe på åttendeplass, men allerede på den første runden ble han påkjørt av en konkurrent og måtte bryte.

-Synd, men det er sånn som skjer. Jeg er i hvert fall uskadd, og jeg gleder meg over at bilen fungerte så bra i helgen.

Det neste løpet er allerede til helgen på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn.