Dette er ikke et uvanlig syn for brøytebilsjåførene i Bodø. Foto: Privat/bodonu.no
Dette er ikke et uvanlig syn for brøytebilsjåførene i Bodø. Foto: Privat/bodonu.no

- Jeg blir forbanna. Det er bare å brøyte dem inne!

Brøytebilsjåfører raser mot uvettig parkering

Brøytebilsjåførene i Bodø kommune lar seg irritere over hodeløse parkeringer. – Jeg blir forbanna når jeg ser det, men det hjelper jo egentlig lite, forteller Daniel Amundsen til Bodø Nu.

Han har jobbet som brøytebilsjåfør i Bodø i sju år, og mener det har blitt verre med årene. Bildet er tatt i Olaveien i Bodø de siste dagene, men ifølge Amundsen er det like ille over alt.

– Det man ser på bildet er helt normalt i alle gatene i Bodø. Folk drar fra bilen hvor som helst, og tenker ikke over at det kan komme en brøytebil, eller verre et utrykningskjøretøy. En brannbil kommer seg jo ikke mellom disse bilene, forteller han.

- Blir forbanna

Brøytebilsjåføren sier han har blitt vant til slike parkeringer, men blir fortsatt irritert.

– Jeg blir forbanna når jeg ser det, men det hjelper lite. Det er bare å brøyte dem inne, så får de måke seg ut selv. Det synes jeg er fortjent, når de ikke tar hensyn til andre, konstaterer Amundsen.

- Ganske utrolig

Leder av parkeringsenheten i Bodø kommune, Terje Strand, er heller ikke imponert over det han får se.

– Vi får av og til tilsendt slike bilder. Det er ganske utrolig at beboerne ikke klarer å bli enige om hvilken side av veien de skal parkere på, forteller Strand til Bodø Nu.

Parkeringsenheten sørger for å sette opp «parkering forbudt»-skilt i flere gater på vinteren, for å gi plass til brøytebiler.

– Vi ønsker egentlig færre slike vinterskilt, og det beste er at beboerne som parkerer der finner løsninger på egen hånd. Om de 6-7 beboerne i denne gata kunne snakket sammen og blitt enige så ville saken vært løst, sier han til Bodø Nu.

Kaos

Nå kan det heller ende med at det må settes opp nye skilt.

– Vi fikk inn melding om slike tilstander i to gater i går morges. Folk hadde parkert så brøytebilene måtte stoppe snømåkinga midt i gata. Det er jo klart at det blir kaos for de som bor der når det blir brøyta en to meter høy kant midt i gata, slår han fast.

Les også: Dette er de beste brukt-SUVene

 

Laster inn forumet...