Jeep Forward Control: Se hvem som kanskje gjør comeback

Denne har fått entusiastene til å juble.

Her skal du kunne komme deg langt til skogs   og ha med mye på lasteplanet!
Her skal du kunne komme deg langt til skogs og ha med mye på lasteplanet!

Du må ha levd en stund hvis du skal huske den klassiske Jeep Forward Control. Den ble bygget mellom 1956 og 1965 og var en skikkelig sliter med lite førerhus og relativt stort lasteplan.

Denne typen pickup – uten "snute" – var ganske vanlig for noen år siden. Her hjemme var Volkswagen Transporter i en slik versjon et velkjent syn i trafikken.

Slik ser originalen ut - den gikk ut av produksjon i 1965.
Slik ser originalen ut - den gikk ut av produksjon i 1965.

Del med Facebook-vennene dine

Langt lasteplan

Nå er det langt mellom hver gang vi ser biltypen, men kanskje blir det en endring på det. Jeep gjør nemlig en liten retroøvelse med sitt nye Forward Control Concept som de akkurat har vist hjemme i USA.

Her har de tatt coupeen fra Wrangler Rubicon og plassert den oppå og foran forakselen. Dermed blir det ryddet plass til et langt lasteplan som du kommer til både bakfra og fra sidene.

Røft og enkelt

Bilen har seriøs bakkeklaring og et firehjulstrekksystem som skal gi framkommelighet der de aller fleste andre biler må melde pass. Vinsj er naturligvis også på plass.

Innvendig er det røft og enkelt og også her med et klart retropreg. Her skal du ikke akkurat ta av deg på beina før du går inn!

LES OGSÅ: 10 ting du bør vite om en amerikansk klassiker

I produksjon?

Jeep har ikke signalisert noen planer om å faktisk sette den i produksjon, men responsen på konseptbilen har vært så unison at de kanskje har fått noe å tenke på.

Både entusiastnettsider og bilmagasiner hjemme i USA hyller den nemlig og mener at dette er noe Jeep MÅ jobbe videre med.

SE OGSÅ: Seriøs offroadkjøring – tror du dette kan gå bra?

Biltypen har nesten blitt helt borte - men kanskje får vi et skikkelig Jeep-comeback på dette området nå.
Biltypen har nesten blitt helt borte - men kanskje får vi et skikkelig Jeep-comeback på dette området nå.

LES OGSÅ: Dette er pickup til prisen av en luksus-SUV