Mange amerikanske biler har slitt med testene til Euro NCAP. Jeep Compass føyer seg inn i rekken og får en svært svak poengsum i årets første test.
Mange amerikanske biler har slitt med testene til Euro NCAP. Jeep Compass føyer seg inn i rekken og får en svært svak poengsum i årets første test.

Jeep Compass: Slaktes i krasjtest

Årets første testresultater er ute: Får bare to stjerner.

Det europeiske krasjtest-instituttet Euro NCAP er akkurat ute med resultatet av sine første tester i 2012. To nye biler har gjennomgått det omfattende kollisjonstest-programmet – og fått sine karakterer.

De to er Honda Civic og Jeep Compass. Hondaen skaffer seg de nesten obligatoriske fem stjernene som er maks poengsum – for Jeepen går det langt verre.

Del med Facebook-vennene dine

Den ene skuffer, den andre klarer seg godt  i Euro NCAPs siste krasjtest.
Den ene skuffer, den andre klarer seg godt i Euro NCAPs siste krasjtest.

Særdeles svakt

Euro NCAP har høynet nivået på sine kriterier ytterligere fra i år av og det er kanskje en av forklaringene på hvorfor det blir skikkelig mageplask på Jeep Compass. Den får nemlig bare to stjerner, noe som er oppsiktsvekkende dårlig for en ny bilmodell.

Fra testkonklusjonen heter det at bilen underpresterer på de fleste områdene. Den gjør det særlig svakt i sidekollisjonstesten og på fotgjengerbeskyttelse får den bare 23 prosent. Dette blir regnet som hovedgrunnen for at den bare får to stjerner.

LES OGSÅ: Familiebilen skuffer i krasjtest

Langt under snittet

De øvrige poengsummene er 61 prosent for beskyttelse av voksne, 76 prosent for beskyttelse av barn og 43 prosent i kategorien sikkerhetsutstyr.

Også det siste er langt under gjennomsnittet. Her taper Jeepen blant annet på at Euro NCAP mener at systemet for setebeltevarsling ikke er godt nok.

LES OGSÅ: Disse SUV-ene slaktes i krasjtest

Ikke positivt for salget

Amerikanske biler har generelt slitt mer enn mange andre i Euro NCAP-testene. Blant gjengangerne med svake resultater er konsernbror Chrysler Grand Voyager som også har solgt godt i Norge.

I praksis er alt annet enn fem stjerner i denne testen et lite nederlag. Og med to stjerner, er det nok mange i Jeep-konsernet som har en dårlig dag på jobben akkurat nå. Et slikt resultat er naturligvis ikke positivt for salget av bilen.

Jeep Compass sølv
Jeep Compass sølv

Her gikk det heller ikke bra: Kriseresultat i krasjtest