Jeep Cherokee: Dette er SUV-en Brooms bilekspert holder seg langt unna

Les hvorfor den topper kategorien "høyst tvilsom".

Jeep Cherokee02
Jeep Cherokee02

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Er det en SUV du absolutt ville fraråde å kjøpe? Har akkurat lest saken deres om SUV med mest feil og bare lurer på hva du vil svare på et slikt spørsmål??

Benny svarer:

Ja - det er faktisk flere SUV-er som aldri kommer innenfor mine garasjedører.

Selv om jeg både har velfylt verktøyskap og er noenlunde bilkyndig, kan jeg ikke fordra at bruksbilen ikke virker, og skal jeg trekke fram en spesiell så må det være eldre Jeep Cherokee med 2,5-liter diesel. (evt. med 2,1-liter diesel på 85 hk - som er uhyggelig lat).

2,5-literen er i utgangspunktet en marinemotor, beregnet for båt. Den Italienske VM-motoren er ekstrem var for temperaturer, og alt over 90 grader ender ofte med defekt topp-pakning eller sprekt topplokk som resultat. Slitasje i vippearmene gjør at støtstengene spretter ut, og et registerkjede som har en lei tendens til å strekke seg, er andre ting som gjør at denne ikke frister meg noe særlig. Med bensinmotor er den heldigvis bedre, og snodig nok - jo større motor jo bedre bil!

I tillegg er det veldig mye plastikk og dertil knirking og skrammel i interiøret. En Subaru har lite plastikk innvendig i forhold til denne.

Det elektriske anlegget er heller ikke helt på høyden. Brente lysbrytere, defekt sentrallås og defekte el. vinduer må man bare regne med på eldre utgaver av Jeepen.

Jeg har heller ikke sansen for drivstofftankes plassering BAK bakakselen – skummel ved evt. påkjørsel bakfra. Reservehjulets plassering er heller ikke bra, det tar halve bagasjerommet og utsikten skrått bakover når du skal rygge / svinge samtidig.

Litt synd at det er slik egentlig – for jeg må innrømme at jeg liker bilene ellers. Grei størrelse, god framkommelighet. Jeg har også sansen for det litt kantete designet, og synes rett og slett at den ser ganske barsk og kul ut.

Av andre SUV-er jeg hadde styrt unna kan jeg nevne den første årsmodellen av BMW X5, 1. gen. Land Rover Freelander, første Kia Sportage også eldre Mercedes G-wagen med facelift nr 17 kan bli svært dyre å eie.

Alle disse er for meg under kategorien ”høyst tvilsom”.

Del med facebook-vennene dine


Kan være skummelt bruktkjøp - les mer om Allroad her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: