Japansk sportsbil for småpenger

... og på kjøpet får du kvalitet og driftssikkerhet. Her er fire spennende eksempler:

T sport presse
T sport presse

De første bildene av Toyota FT-86 er akkurat ute. Her går Toyota litt tilbake til røttene og ikke minst følger de opp en stor sukess - nemlig Celica.

Den aller første Toyota Celica ble sluppet ut på markedet allerede i 1971. Bilen ble umiddelbart en suksess, og de tidlige bilene har allerede klassikerstatus og samleverdi.

Men tro for all del ikke at dette er en uoppnåelig drøm - for det er det ikke. Vi har funnet fire brukte Celica i fire forskjellige generasjoner. Ingen tvil om at de fleste kan realisere sportsbildrømmen med en Celica!

1977 Toyota Celica 2000 ST, Kr 12 000

1977-200-ST
1977-200-ST

Klikk her for å se hele annonsen:

Husker du denne? Tøff som få - og med tidlige Mustang-grep rent designmessig. Dette er allerede en klassiker. For 12 000 kroner får du ikke noen fin bil – slik er det bare. Så denne krever at du har tilgang på en garasjeplass, har verktøy og ikke minst at du kan og bruke det.

Altså et restaureringsobjekt - som vi i Broom-redaksjonen håper noen forbarmer seg over. Den ser slett ikke ille ut på bildene, så her bør det absolutt være håp.


Kjøpe bruktbil? Her får du rådene du trenger:


1983 Celica Supra, Kr 39 000,-

1983-Celica-Supra
1983-Celica-Supra

Klikk her for å se hele annonsen:

Her får du en fiks ferdig, nylakkert og EU-godkjent bil til under 40 lapper! Motoren er en 2,8-liter på 170 hk og med bakhjulstrekk er dette absolutt en morsom og kjøreglad sak.

Designet både utvendig og innvendig er typisk ”hårete 80 talls-japansk”, med blant annet noen futuriske sportsseter! Bakspoileren over bakruta er også en studie i seg selv. Dette er en sjelden anledning til å skaffe seg uvanlig bil




1993 Toyota Celica GT4 Carlos Sainz edition

1993-GT4
1993-GT4

Klikk her for å se hele annonsen:

208 turboladede hestekrefter, firehjulstrekk - og alt pakket inn i et lekkert coupe karosseri. Man skulle tro dette kostet flesk, men det gjør det ikke.

For 135 000 kroner blr du eier av denne 16 år gamle Celicaen. Den er betydelig påkostet og oppgradert det siste året. Sort lakk, justerbart senkesett og hvite 17-tommers Compomotive felger gir det rette stuket.

Dette er også den litt uvanlige Calos Sainz edition-utgaven. Som ble laget som en hyllest til den spanske rally-legenden som vant WRC med nettopp Celica året før.



2002 Toyota Celica T-Sport. Kr 219 000

T-Sport--02
T-Sport--02

Klikk her for å se hele annonsen:

Her har vi et svært velholdt eksemplar av – foreløpig – siste generasjon Celica. Denne bilen som er fra 2002 og bare har gått drøye 100 000 kilometer har den klassiske fargekombinasjonen rød lakk - sort skinninteriør. Akkurat det blir aldri feil!

Det faktum at det i tillegg er den sprekere T-Sport utgaven – med 192 hk - bør også gjøre sitt til at ethvert Toyota-hjertet øker bankefrekvensen litt... Okey - det er kanskje ikke akkurat småpenger, men det er faktisk den dyreste Celicaen på finn.no akkurat nå! Og det sier litt om prisnivået på disse bilene.

For å lese mer om brukt Toyota i Brooms bruktbilbase - klikk her: