Japaneren som drømte om å være en BMW

... og som er et smart bruktkjøp for deg som trenger stasjonsvogn for ikke altfor mye penger.

galant oppslag
galant oppslag

Mitsubishi Galant (1997-2003)
Mitsubishi Galant (1997-2003)

Slutten av 90-tallet var ikke akkurat preget av veldig mange spennende familiebiler fra Japan. Men her er et lite unntak. Mitsubishi Galant skilte seg fra mengden og er i dag et veldig smart bruktkjøp.

Denne Galanten kom i 1997 og Mitsubishi la ikke skjul på at de hadde store ambisjoner. BMW var forbildet, både på design og kjøreegenskaper. Ser du sedanen rett fra siden, er likhetene med BMW 5-serie sedan store - og det er altså ikke tilfeldig.

Se bilder og les mer om forbildet 5-serie - klikk her

Langt fra tysk premium

Sporty og skarpe linjer gikk utenpå det meste av det de andre japanerne kunne tilby i denne klassen. Og designet står seg fortsatt godt, i alle fall i "riktig" farge og med litt spreke felger.

Mitsubishi Galant (1997-2003)
Mitsubishi Galant (1997-2003)

Understellet var avansert for sin tid og Galant er absolutt velkjørende. Her er den imidlertid adskillig lenger fra BMW enn på design. Blant annet setter forhjulstrekken sine naturlige begrensninger.

Innvendig er vi også et godt stykke unna tysk premium. Det ser litt datert ut nå og plastkvalitet og finish kunne absolutt være bedre.

Stasjonsvogna smartest

Det smarteste bruktkjøpet i dag er helt klart stasjonsvogna. Den byr på mye plass i et sporty skall. For rundt 100 000 kroner får du en veldig kurant 00/01-modell. Legger du på 20 000-30 000 kroner mer, snakker vi Elegance- og Avance-utgaver, med mye utstyr innabords.

Dette er et veldig godt alternativ til Passat og Mondeo fra samme tid. Og i forhold til biler som første generasjon Avensis, Mazda 626 og Nissan Primera føles Galanten som et godt hakk opp, både i design og kjøreglede.

LES OGSÅ: Dette er en av Norges mest populære bruktbiler

Hva skal du sjekke?

Noe du skal se opp for? Ja. som vanlig er det det. Galant forlot oss i 2004 og det betyr at selv de nyeste begynner å få noen år på baken. Kuler og ledd i forstillingen må sjekkes. Bremseskivene foran kan ha kast. På stasjonsvognene bør man sjekke støtdempere/nivåregulering bak. Og så skal du selvfølgelig se opp for rust.

Galant er nå på plass i Brooms bruktbilguide. Der kan du lese mer om bilen, hva du skal se opp for, hva du skal betale - og ikke minst alle tall og fakta:

Klikk her for å komme til Galants hjemmeside i bruktbilguiden

Mitsubishi Galant, ett av de bedre designene fra Japan.
Mitsubishi Galant, ett av de bedre designene fra Japan.