Jakten på den perfekte familiebilen

Den må ha sju seter - og kan koste opp til 500.000 kroner. Hva velger du da?

Det er mye å velge mellom når du skal ha sjuseter   men valget trenger slett ikke å være enkelt.
Det er mye å velge mellom når du skal ha sjuseter men valget trenger slett ikke å være enkelt.

Lurer du på noe om bil? Da er det gode mulighet for at du kan få hjelp på Broom-forumet!

Målet vårt er at dette skal bli møtestedet for de mange tusen som er innom på broom.no hver dag. Enten man trenger hjelp, gode råd - eller bare vil diskutere og si sin mening.

En av dem som har et spørsmål akkurat nå er Sissel som jakter på sjuseter til familien. Her er innlegget hennes:

Smart å kjøpe brukt?

Sissel

Vi venter nummer tre i høst og jeg har i tillegg en bonusgutt som er sammen med oss annen hver uke. Derfor må det bli sjuseters bil nå og jakten har så vidt begynt. Det er bare så vanskelig å vite hva man skal velge! Vil ha en stor og romslig bil men vil ikke kjøre rundt i noen varebil heller. Det viktigste er at alle ungene sitter godt og har har utsikt og utsyn, har nemlig prøvd noen biler der de nesten ikke ser ut og da blir bilturene fort veldig kjedelige.

Hva er viktig å tenke på ellers er det mange forskjeller f. eks på måten setene fungerer på, slås opp og ned på osv? Vi kan bruke rundt 500 000 kroner på dette, kanskje litt mer hvis det virkelig trengs og må ikke kjøpe helt ny bil for man får vel mer igjen for pengene hvis man kjøper neste nytt? Håper noen som har erfaring med dette kan komme med noen gode råd.

Høyt støynivå

aleks

Ford S-Max er jo den perfekte bilen for deg. http://www.enebakkav...icle5681050.ece les dette, så blir du kanskje litt klokere....

Bjørn H

Vi var i samme situasjon i fjor og valgte å kjøpe en Mitsubishi Outlander. Kjempefin bil og noe av det beste er at ungene og vi sitter så høyt. Plassen er god for unger også helt bakerst. Liker ikke så godt at den har ganske høyt støynivå men det er mulig vi kan gjøre noe med det ved å bytte dekk etter hvert. Har i alle fall ikke angret på valget.

Norges mest populære SUV: Les mer om Outlander her:

Svever som et teppe

Familiebussen

Vi kjørte Caravelle til i fjor, byttet den i en Citroen C8 som vi fikk et veldig godt kjøp på. Elsker skyvedørene som er elektriske. De er gull verdt når vi parkerer trangt og ungene skal inn og ut. Den er også veldig god og kjøre og svever nesten som et teppe over humpene.

joakim

C8 og 807 er fine biler det. Fransk er komfort. S-Maxen er nok likevel hakket bedre. Man kan jo også vurdere nyere Galaxy. Om du lurer så er ikke dette heller et dårlig kjøp. Den har ingen ting med den gamle å gjøre. Her kan du få veldig gode biler. Omtrent nytt.

http://www.finn.no/f...nnkode=29682408 (legg merke til utstyrslista) Dette er en Titanium utgave som betyr topp utstyrt.

http://www.finn.no/f...nnkode=29598968 Denne er også fin. Dette er en Ghia. Altså ganske bra med utstyr her også

Eller så er Nye Sharan ok. http://www.finn.no/f...nnkode=29121479

Disse må heller ikke forveksles med tidligere utgaver

Ringte banken

Turid

Vær obs på at hvis dere skal ha tre barneseter er det ikke mange biler som har ISOFIX på alle tre plassene. S-Max har det ikke så vidt jeg vet, vet ikke om Galaxy har. Veldig tungvint hvis man må bruke gammeldags festing av ett av setene mens de andre bare kan klikkes inn.

Vi valgte å kjøpe ny Sharan i vår, den kostet ganske mye mer enn det vi hadde tenkt å bruke men er så bra at vi bestemte oss for å ringe banken en gang til og forklare at vi bare måtte ha denne. Her sitter våre tre fint på rekke og rad og alle har ISOFIX. I tillegg er bagasjerommet kjempestort når vi ikke bruker de baksetene bakerst og det er faktisk plass til ganske mye selv når de er slått opp.

God nok til å knuse konkurrentene? Les testen av Sharan her:

Del med Facebook-vennene dine

joakim

Heisan Turid. Les dette for Galaxy og S-Max. http://www.ford.no/B...Galaxy/Tilbehor eller http://www.ford.no/B.../S-MAX/Tilbehor Begge bilene har isofix står det her

Terningkast 6

Jansen

Tror nok hun mener ISOFIX på alle tre baksetene, ikke bare de to ytterste som er det mest vanlige.

Det er vel knapt noen biler nå som ikke kan leveres med ISO

Tommy

Hva med nye Peugeot 5008! Dødsbra plass og topp kjørekomfort! Den fikk terningkast 6 i VG og i Dagbladet !

Hvis jeg selv skulle byttet ut bilen vår, hadde jeg kjøpt en 5008 for å være helt ærlig! Naboen min har en helt ny Volkswagen Sharan, tror han har litt små tull med den...Tror det var noe med klimaanlegget og speedometeret som vist nok viste feil. men ellers så er de fornøyde. Men det er ikke mye utstyr får pengene må jeg bare si!

Andre smarte kjøp: Ford Galaxy og Citroën C4 Grand Picasso. Husk at alle Ford , Volvo, Mazda , Citroën har Peugeots dieselmotor! Den er alle tiders spør du meg! Lykke til med bilkjøp !

Melder seg på i kampen: Les testen av 5008 her

Første klasse

Bergen

5008 er samme bil som Citroen C4 Grand Picasso, ser bare MYE kjedeligere ut. For trang hvis du virkelig trenger plassen. Vi vurderte Toyota Verso som var perfekt bortsett fra at ungene ikke så en dritt ut. Alt for høye kanter i den bilen og for små vinduer. Rart at de kan lage en familiebil sånn. Endte med å kjøpe en Toyota Previa i steden. Perfekt bil for oss men den er ganske tørst.

Tommen

Kjøp en pent brukt Volvo XC90. Da kjører både dere og ungene på første klasse!

Ikke mandagsbil

Disco

Hei. Vi har 4 barn i alder 6-17 og nylig kjøpt Discovery 3. Har akkurat vært på ferie og kjørt 1500 km i ren luksus og komfort. Gode seteløsninger og meget god plass i 3. seterad. Kona kjører Renault Grand Espace, fremdeles klasseleder på plass/komfort og aldri hatt trøbbel med den. Ta en titt på begge før du bestemmer deg, særlig pen brukt Renault kan du få til en god pris.

Morten

Prøv Renault Grand Espace. Isofix på alle plassene bak. God plass til alle i bilen, fantastisk utsikt. Ulempen er at man ikke kan felle 3. seterad ned i gulvet. Om man ikke bruker dem og trenger lasteplass må man ta dem ut. Alle setene kan justes i lengderetning og rygg. Vi har en slik og er veldig fornøyd. Vår har ikke hatt noen uventede feil heller. Da vi kjøpte den mente alle at vi hadde kjøpt en mandagsbil (Renault), men den har virket overraskende bra. Vi har hatt den i 3 år og kjørt ca 70.000 km uten noen form for uventede reparasjoner.

Smart kjøp? Les mer om Grand Espace i Brooms bruktbilguide - her:

Del med Facebook-vennene dine

Hva mener du er det beste kjøpet av sjuseterne? Har du synspunkter og/eller erfaringer?

Klikk her for å si din mening: