Jaguar XF: Dette blir en drømme-stasjonsvogn

...og bli ikke forundret om det kommer en SUV fra Jaguar også!

Jaguar_XF_stasjonsvogn
Jaguar_XF_stasjonsvogn

Rykter om en nært forestående stasjonsvogn-utgave av Jaguars XF-modell har poppet opp like ofte som spekulasjonen om synkende boligpriser i Oslo de siste årene.

Og de har vist seg å være like lite etterrettelige.

Tre år med rykter

Allerede i 2008 var bilen ventet å debutere "temmelig snart". Da det ikke skjedde, ble det spekulert i at indiske Tata Motors, som nå eier både Jaguar og Land Rover, følte at de ikke kunne lansere en stasjonsvogn i XF-serien uten at firehjulstrekk også var på menyen.

Og den tidligere så erke-britiske bilprodusenten har som kjent aldri fremhevet hverken firehjulstrekk eller stasjonsvogner, til tross for at begge deler var å få i den nå nedlagte, Mondeo-baserte X-type.

Men nå mener britiske Autocar at bilen endelig er på vei - og det sammen med flere andre nyheter fra Jaguar.

Jaguar i stedet for Mondeo og Passat? Les mer her:

Matnyttig middag

De har nemlig spist middag med Jaguar-sjef Adrian Hallmark, og mellom munnfullene skal han ha bekreftet litt av hvert. Som for eksempel at tiden med ensidig fokus på sedaner er over, og at en XF stasjonsvogn trolig vil stå for en femtedel av salget for den populære modellen. Uten at middagsgjesten for den delen kom i skade for å avsløre noen konkret lanseringsdato.

Ved flere anledninger de siste årene har det vært spekulert høylydt om at XF også vil bli utvidet med flere modeller, blant annet en coupe og en cabriolet. En XFR-versjon med V8 og brysk nok fremtoning til å skremme både M5er og AMG-Mercedeser har også vært med i spekulasjonene. Uansett: Når modellen om ikke veldig lenge er moden for en facelift vil få bli overrasket om familien utvides med både flere karosserivarianter, firehjulstrekk og nye motoralternativer.

4x4 og crossover

Nettopp firehjulstrekk gikk Hallmark langt i å bekrefte at er på gang i Jaguars sedanmodeller. Det anser man som nødvendig for å kunne konkurrere først og fremst på den amerikanske østkysten, samt i deler av Europa - ikke minst i Skandinavia, vil vi tro.

For få år siden ble ryktene om en Jaguar-SUV avkreftet av en kilde på toppnivå innenfor konsernet. Men nå er det nye tider og blomstrende økonomi, og dermed antyder Hallmark at man har nyheter på gang også her. Jaguar trenger en crossover, sier han til Autocar, og dermed er det vel rimelig å anta at produktutviklerne i organisasjonen også har fått den samme beskjeden.

Ny Range Rover: Her er startprisen

Lettvekt som varemerke

Av andre nyheter Autocar har plukket opp under måltidets gang er Jaguar-sjefens kunngjøring om at man heretter vil satse hardt på å redusere vekten på sine biler, og gjøre det til ett av sine varemerker.

Det tolkes som at fremtidige sportsmodeller først og fremst vil bli bestående av en stor del aluminium, men også at den kommende oppdateringen av eksempelvis XF vil bære preg av dette.

Denne Jaguaren er favorittbilen til de proffe gutta