Dette er en konseptbil fra Jaugar   C X16   den vakreste vi har sett på veldig, veldig lenge. Nå er produksjonsmodellen til Jaguars neste toseter ikke langt unna. Den blir ikke helt lik denne (dessverre)   blant annet fordi den kommer i cabrioletutgave først.
Dette er en konseptbil fra Jaugar C X16 den vakreste vi har sett på veldig, veldig lenge. Nå er produksjonsmodellen til Jaguars neste toseter ikke langt unna. Den blir ikke helt lik denne (dessverre) blant annet fordi den kommer i cabrioletutgave først.

Jaguar F-Type: Gled deg – snart kommer denne

Ser du hvem som har sexy sportsbilplaner?

Vi har omtalt den tidligere – konseptbilen Jaguar C-X16 – som første gang ble vist under New York Auto Show i september. Det er en bil som vi uten å nøle omtaler som noe av det vakreste som er presentert i bilverden de siste årene.

I utgangspunktet var det altså snakk om en konseptbil – men en samlet motorpresse har i alle fall gjort sitt for å fortelle den tradisjonsrike sportsbilprodusenten at dette prosjektet fortjener livets rett.

Og nå bekrefter Jaguar at de neste år vil komme på banen med en splitter ny, toseters sportsbil – i god gammel ånd. Men i motsetning til coupeen C-X16 vil det være snakk om en roadster. Så får vi se hvor mye av resten av designet du kan se i hovedbildet som vil bli med videre.

Les mer om den utrolig vakre konseptbilen her

Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)
Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)
Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)
Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)

Del med dine Facebook-venner

– Oppsiktsvekkende ytelser

Jaguar ventet lenge med å introdusere dieselmotorer til sine biler – og når de nå skal lage sportsbil igjen, er det ikke snakk om å bruke annet en bensinmotorer som hoveddrivkraft.

Men detaljer om hvilke effekt vi kan forvente har vi foreløpig lite informasjon om. Men følgende kommentar fra kilder i Jaguar-miljøet gir grunn til å gni hendene i forventning:

– Det skal leveres oppsiktsvekkende ytelser – verdig en skikkelig sportsbil.

LES OGSÅ: Dette er Broom-lesernes britiske favorittbil

0–100 km/t på 4,4 sekunder

Om motoren i konseptbilen er å regne som et forvarsel, kan Jaguar så visst stå inne for den uttalelsen.

Den har nemlig en både V6-er på 380 hk og en elmotor som yter 95 hk. Resultatet er at CO2-utslippet er bare 163 g/km.

Men vi skal ikke late som om det er miljøeffekten som tenner oss mest. Langt mer interessant er det at denne kraftpakken sørger for å sende bilen fra 0–100 km/t på 4,4 sekunder og gir en toppfart sperret på 300 km/t.

Aller mest imponerende er likevel 80–120 km/t – det tar 1,2 sekunder! Hørte vi nakkesleng?

LES OGSÅ: Jaguar XKR: Denne har tapt seg 1 million kroner

Kommer neste år

Direktør for design hos Jaguar, Ian Callum, sier at F-Type skal leve opp til de samme tradisjonene som gode gamle C-, D- og E-Type.

Den vil bli den minste bilen Jaguar har laget på mange årog skal gå i strupen på både Porsche 911, Aston Martin og coupeen til Audi, Mercedes og BMW.

Salget av bilen er planlagt å starte allerede rundt midten av 2013 – og det vil igjen si at vi kan vente oss mer konkret informasjon, og kanskje offisielle bilder, før nyttår. Mest trolig under Paris Motor Show i september.

Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)
Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)
Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)
Jaguar F-Type. (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: Jaguar XF: Klassens lekreste stasjonsvogn?