Oppskriften er svært lik   det til tross tror Brooms bilekpert at Opel Insignia Country Tourer og VW Passat Alltrack kommer til å selge ganske forskjellig.
Oppskriften er svært lik det til tross tror Brooms bilekpert at Opel Insignia Country Tourer og VW Passat Alltrack kommer til å selge ganske forskjellig.

Insignia Country Tourer eller Passat Alltrack – hvilken er best kjøp?

Nye Insignia Country Tourer går rett i strupen på bestselger Passat Alltrack.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har lest om den kommende Opel Insignia Country Tourer og har et lite spørsmål i den forbindelse: Hva mener du er det beste kjøpet av den og VW Passat Alltrack?

Jeg tenker da både i form av eierglede underveis, faren for at ting går galt og totaløkonomien rundt å eie dem, særlig i forhold til verditap. Jeg kjører mye i jobb og kan finansiere det meste av utgiftene gjennom kilometergodtgjørelse, så lenge ikke mye går galt på bilen. Mvh. Werner.

Benny svarer:

Hei Werner! Her snakker vi to biler som har mye til felles. Begge er litt offroad-pregede spesialutgaver, basert på standard stasjonsvogn.

Alltrack har vært med oss en stund, og selv om salget har vært bra, hadde nok mange ventet at den skulle ta en enda større del av Passat-salget. Kanskje var VW litt for forsiktige da de laget stylingpakken, du skal faktisk velge farge litt bevisst for at det virkelig skal synes at dette ikke er standard Passat med 4Motion.

Bilen er super-anvendelig og bra på alle måter, og VW har skaffet seg et veldig godt tak på norske bilkjøpere, derfor er det ikke lett for andre merker å yppe seg.

Opels posisjon er – dessverre for dem – ganske så annerledes her i Norge. Selv om Insigina er en bra bil med mange positive sider, går salget særdeles trått. Det er straks klart for en facelift, men jeg tror strengt tatt at det nå er for sent. Bilen begynner å bli gammel, og mange kjøpere i denne klassen tar knapt nok med Opelen i vurderingen når de skal velge bil.

Salgsmessig tror jeg derfor Alltrack kommer til utklasse Country Tourer, noe annet ville overraske meg stort.

Hvilken anbefaler jeg deg å velge? Vi mangler en ganske vesentlig faktor før det er mulig å svare helt klart på det, nemlig hva Opelen skal koste. Opel sier selv at modellen skal bli premiumutstyrt og fungere som deres flaggskip. Hvis det betyr at den kommer til å koste noe særlig mer enn Passat Alltrack, tror jeg de kan glemme å selge mye av den.

Smart gjort: Les testen av Passat Alltrack her

Mindre bagasjerom

Insignia er en stor bil, men til tross for at den er nesten 15 centimeter lenger enn Passat, er bagasjerommet mindre. 540 liter i Insignia, 580 liter i Passat Alltrack. Passaten er også vesentlig større når du feller ned baksetene, 1.716 liter kontra 1.530 liter.

I denne klassen har det mye å si. Når du først velger stasjonsvogn, er det jo for å få muligheten til å ha med deg mye.

Kvalitetsmessig vil jeg si at det er ganske dødt løp her. Både Opel og Volkswagen lager nå biler som det er lite tull med. Du får jo også fem års nybilgaranti, det bør bety fem år med lite annet enn servicer og eventuelt bytte av noen slitedeler.

På verditap derimot, er det klar seier til VW. På dette området sliter Opel, lavt nybilsalg har en tendens til å også bety lav etterspørsel på bruktmarkedet. Derfor vil det også være veldig viktig for dem å prise seg konkurransedyktig, ideelt sett burde nok Country Tourer ligget en god del under Passat Alltrack for å virkelig kunne utfordre.

Det tviler jeg imidlertid på at den vil gjøre, blant annet fordi Opelen bare leveres med 163-hesters diesel, mens Passat har 140 hestekrefter i sin rimeligste utgave.

Jeg anbefaler at du tester begge to når Opelen er her – så får du også muligheten til å gjøre opp din egen mening om dette.

Les mer om Country Tourer – klikk her:
Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Vi har testet den store familiedrømmen


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: