Det blir ikke mer 80-talls enn dette... Foto: Universal Studios
Det blir ikke mer 80-talls enn dette... Foto: Universal Studios

Ingen vil kjøpe den berømte filmbilen

Legges ut til salg for femte gang på to år.

Bilauksjoner er spennende saker. De som følger litt med, vet at enkelte modeller og merker er mer ettertraktet enn andre. Skal man trekke fram ett merke som er særlig populært, er svaret ofte Ferrari.

En annen ting som selger godt på auksjoner er biler som kan relateres til kjendiser.

Dermed bør jo alt ligge til rette for at en hvit Ferrari Testarossa som ble brukt på det populære TV-showet «Miami Vice» fra sesong 3 til 5, må oppnå en høy sum på auksjon.

For det første er det en Ferrari. Så er det en Testarossa, åttitallets kanskje mest ikoniske bil. Deretter har man det faktum at bilen var den Ferrarien man brukte på «Miami Vice», og således har en ekstremt fascinerende historie.

Med No Reserve blir det spennende å se hva prisen blir. Foto: Barrett-Jackson
Med No Reserve blir det spennende å se hva prisen blir. Foto: Barrett-Jackson

Femte forsøk på to år

Men nei, av en eller annen grunn forblir bilen usolgt. Nå skal den selges på auksjonen i Arizona, USA, som auksjonshuset Barrett-Jackson avholder fra 14. til 22. januar 2017, og det er femte gangen den forsøkes solgt på to år.

Her er årets julegave fra Lamborghini

I desember 2014 lå den ute på eBay, uten at noen nappet på. Da var prisen 1,75 millioner dollar, noe som nok var i overkant optimistisk. I mars 2015 var den på nytt ute på eBay, før den endte opp på Mecum sin auksjon i august 2015.

Fortsatt ville ingen kjøpe bilen, og den dukket så opp på Mecum sin auksjon i januar 2016. Prisantydning var ukjent (potensielle interesserte måtte ringe auksjonshuset selv), og den legendariske bilen fant ingen kjøper. Men denne gang blir det andre boller, for bilen står listet som «No Reserve», altså ingen minstepris.

Her inne har Don Johnson tilbrakt mange lange arbeidsdager... Foto: Barrett-Jackson
Her inne har Don Johnson tilbrakt mange lange arbeidsdager... Foto: Barrett-Jackson

Hvorfor har ingen kjøpt den?

Da blir det spennende å se hva bilen blir solgt for, for den logiske grunnen til at bilen ikke har blitt solgt bør jo være pris. På den andre siden kan det også være at potensielle samlere med tykk lommebok ikke anser åttitallet som det "kuleste" tiåret.

Dette er som å kjøre bil i bakrus

For mange av disse kan en hvit Testarossa mest kjent for at Don Johnson har sittet bak rattet, være litt cheesy. Det hjelper ikke at showet var mest kjent for sin bruk av pastellfarger og at de to politimennene skiftet garderobe 4-5 ganger i løpet av en episode. Således vil ikke bilen ha samme tiltrekningskraft for samlermarkedet, som andre biler fra mer "riktige" tiår og "kulere" TV-serier og filmer.

Hvis auksjonen blir for dyr for deg, kan du jo finne rimeligere alternativer på en eBay-auksjon.
Hvis auksjonen blir for dyr for deg, kan du jo finne rimeligere alternativer på en eBay-auksjon.

Rikelig med dokumentasjon

Med på kjøpet får man mengder med dokumentasjon fra Universal Studios, som sto bak TV-serien «Miami Vice», samt dokumentasjon fra Ferrari North America og Ferrari Classiche som verifiserer at bilen er ekte vare.

Da TV-serien sluttet i 1989, ble bilen satt på lager med bare 16.000 miles (25.000 km) på telleren. Siden den tid har den fått motorservice til 8.000 dollar.

Kanskje åttitallets mest ikoniske design. Foto: Barrett-Jackson
Kanskje åttitallets mest ikoniske design. Foto: Barrett-Jackson

To pluss en stuntbil

Bilen er en av to Testarossaer som ble brukt på TV-showet i sesong 3,4 og 5. Det var totalt fem sesonger av showet, og i de to første sesongene kjørte de to politimennene Crockett og Tubbs en sort Ferrari 365 GTS/4 replika, bygget på en Corvette C3. TV-serien ble raskt en enorm hit etter sin premiere i 1984, og Ferrari likte dårlig at man kjørte rundt i en "falsk" Ferrari.

Her kan du se annonsen for bilen fra Barrett-Jackson

Etter trusler om søksmål, og mye annet, løste det hele seg ved at Ferrari sa seg villig til å donere to nye sorte Testarossaer til showet. Men sort passet dårlig inn i pastellverdenen som showet befant seg i, og bilene ble i stedet lakkert hvite. I tillegg til to hvite Testarossaer, brukte produksjonsselskapet også en tredje «stuntbil» som var en De Tomaso Pantera med Testarossa-lignende karosseri.

For å vise at den sorte replikaen var historie, ble den sprengt i filler i åpningen av første episode av sesong 3, visstnok fordi Ferrari hadde insistert på dette (og som også gjorde at Crockett ville trenge en ny bil). Men bilen som ble sprengt i luften var bare et tomt karosseri, så de replika-bilene man brukte i sesong 1 og 2 eksisterer fortsatt, akkurat som de to Testarossaene..

En av de billigste elbilene du kan kjøpe