- Ingen skal dø i våre biler!

Det er Volvos mål - innen 2020. Les hvordan de skal klare det.

Volvo cræsj
Volvo cræsj

- Ingen skal dø eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo i år 2020.

Den mildt sagt oppsiktsvekkende uttalelsen viser at Volvo fortsatt tar sikkerheten på alvor, og fortsatt ønsker å være ledende på dette området.

Allerede på helt nye Volvo S60 som kommer i august, byr Volvo på en viktig verdensnyhet. Der bremser bilen automatisk ned for fotgjengere og andre uforutsette hindinger som dyr i veibanen osv - om du selv er litt for treg i reaksjonen.

Les mer om nye Volvo S60 her

Mye nytt i vente

- Dette er bare begynnelsen. Etter hvert som mer avansert GPS og GSM-mobilteknologi blir tilgjengelig, vil dette hjelpe bilen med å ”overvåke omgivelsene” og faktisk også til og ”se” rundt hjørner. Og informere sjåføren om hva som kommer til å skje. Reagerer du ikke selv, så skal framtidens Volvo gjøre det for deg, sier en talsmann for Volvo.

- Systemene vil være der som en hjelp for deg, men vil ikke kunne overstyre dine egne ønsker om hvordan du skal kjøre bilen, med mindre du selv vil det.

Bilen kjører selv

Volvo-XC-60
Volvo-XC-60

- Volvo jobber også med et system hvor bilen faktisk kjører av seg selv, enten sjåføren er våken eller sover. Her benyttes ny og avansert, adaptiv radarteknologi. Og de første bilene er allerede klare for testing, forteller Volvo-talsmannen..

Les også: Pinlig krasj-tabbe for Volvo

Stolte tradisjoner

Han minner også om Volvos slagord: ”Safety first” tilbake fra 1959 da trepunktsbilbeltet kom. Og sier at dette fortsatt gjelder. Dette er en viktig og stolt tradisjon for Volvo.

- Vi vil aldri gå på akkord med sikkerheten, selv om vi nå også lager mer dynamiske og kjøreglade biler.

Med en viss stolthet forteller de også om en utmerkelse Volvo fikk i USA i 1994, fordi ingen førere ble drept i trafikken mellom 1989 og 1993 i Volvo 240 sedan. Det var den sikreste bilen du kunne ha på den tiden.

Les også: Beltet som har reddet en million liv


Tror du at det er mulig at ingen skal dø i trafikken? Si din mening i kommentarfeltet under:


Volvo er en av bilprodusentene som var tidlig ute med å tenke kollisjonssikkerhet. Her testes deres S60.
Volvo er en av bilprodusentene som var tidlig ute med å tenke kollisjonssikkerhet. Her testes deres S60.