Infiniti FX35: Du kan gjøre et kupp på ukjent luksus-SUV

– Dette er rett og slett en kjempefin bil, men den sliter med å få fotfeste i Europa.

Infiniti var uheldige med tidspunktet på Europalanseringen sin og det har gått tregere enn forventet.  Den er dermed en litt fremmed fugl   som man kan gjøre gode kjøp på. Bildet viser en 2009 modell
Infiniti var uheldige med tidspunktet på Europalanseringen sin og det har gått tregere enn forventet. Den er dermed en litt fremmed fugl som man kan gjøre gode kjøp på. Bildet viser en 2009 modell

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Del med Facebook-vennene dine

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Jeg er av typen som gjerne vil ha noe annet enn det alle andre har og nå har jeg funnet et mulig objekt som absolutt er det. Nemlig en SUV som heter Infiniti FX35.

Det noen få av dem til salgs i Norge selv om de aldri har blitt tatt inn hit. Vet du noe om bilene og hvordan det vil være å få tak i reservedeler til dem. Har lest det jeg kan komme over på nettet og får ikke mindre lyst på bilen etter det!

Benny svarer:

Hei du!

Ja, dette er både annerledes morsomme og ikke minst veldig gode biler. Dette er jo luksusmerket til Nissan, slik som Lexus er det for Toyota. Skjønner godt at du har lyst på en slik!

Kvalitet og driftssikkerhet tror jeg ikke det er noen vits å ligge våken om natta å bekymre seg for, bilene er kjent for å være veldig gode.

I tillegg byr den på kraftig bensinmotor, mye luksusutstyr og rikelig med komfort!

Infiniti FX35 byr på både mye utstyr, luksus og komfort.
Infiniti FX35 byr på både mye utstyr, luksus og komfort.

Dette er – som du sier – en relativt fremmed fugl i Norge – så det bør være rom for litt prisforhandlinger. Selgerne drukner neppe i mail og telefonhenvendelser. Infiniti FX35 er rett og slett en kjempefin bil, men den sliter med å få fotfeste her i Europa.

Infiniti skulle erobre også Europa, men det har nok gått mye tyngre enn de hadde håpet på. Noe av grunnen er at de var litt uheldige og gjorde framstøtet rett før/under finanskrisen i 2007/08.

Hovedkontoret for Europa er i Sveits, og bilene selges i mange Europeiske land, blant annet Tyskland. Men det er ikke akkurat i hopetall der heller.

Det fantes også konkrete planer for Sverige – men jeg tror ikke de har kommet i gang der enda.

Når det gjelder deler til Infiniti er det nok ikke mye som går over ens med de bilene som Nissan selger i Norge. Men en Nissan- forhandler skal kunne hjelpe deg med dette. Jeg kjenner ikke til deleprisene til disse bilene, men blir vel ikke overrasker om de ligger noe over gjennomsnittet – for å si det slik.

Det er nok heller ikke noe problem å bestille det man trenger fra USA hvis man er litt oppegående i engelsk og bruk av Internett!

Ønsker deg lykke til med en kul og litt annerledes bil!

Les også: Slik unngår du flatt batteri i vinterkulda

Rust på bruktbil: Dette er de 20 beste

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: