Ikke kjør bil her

Synes du Sinsen-krysset er ille? Da bør du holde deg langt unna disse veiene.

Trafikkaos
Trafikkaos

Neste gang du banner deg over dårlige norske veier, skal du ta deg en titt på situasjonen noen utvalgte steder på kloden. Selv om Norge er ille, finnes det verre. Her er tre trafikksituasjoner som vil gjøre den beste sjåfør nervøs.

Triumfbuen

Et fast stopp når du besøker Paris er Triumfbuen på Champs-Élysées. Den ble påbynt under Napoloens tid og er fin og alt det der, men vel så interessant er rundkjøringen som går rundt den. Der er det mange kjørefelter, men ingen av dem er merket. Hold deg langt unna.

India

I et land hvor du kan kjøpe lappen på postordre er det kanskje ikke så rart at folk gir blaffen i vikeplikt. Sleng inn godt over en milliard innbyggere og du har et vanvittig trafikkaos. Her har du et helt vanlig kryss, og det er imponerende at dette går bra.

Irak

Her er det noen trafikkbøller du skal passe deg for. De bærer uniform og stopper ikke for noen. Det har de fått beskjed om fra øverste hold, da de ellers kan risikere å bli fanget i et beholdsangrep. Det er ikke alltid like heldig for medtrafikanter, noe denne episoden med en stridsvogn beviser på en ypperlig måte.

Det kan gå galt også uten andre på veien. Se en Dodge Ram-fører dumme seg ut.