I kveld kan du se Norges raskeste Porsche på TV

Denne er norsk, helt unik - og bare et av høydepunktene på Broom Live i kveld. Les mer her:

0-200 km/t på 8,8 sekunder, oppmålt med fotocelle! SS Performance sin Porsche 993 GT2 Evo-replica, er én av råtassene du får se i kveld!

- Dette blir et fullspekket program med mye moro, forteller en entusiastisk Jan Erik Larssen.

Unikt og rått

- Vi har vært i Porsgrunn hos far og sønn Steinar og Tarjei Kristiansen, som sammen utgjør SS Performance. De er noen av landets flinkeste bilbyggere.

Og ikke bare bygger de unike og råe biler, de får dem godkjent også! Jeg og Tommy tok med oss to av de heftigste til Rudskogen.

- Porschen de har bygget har en 3,2-liters motor med biturbo, veier nette 1100 kilo, har 650 hester og 850 Newtonmeter i dreimoment, og en spesifikasjonsliste så lang at jeg ikke ville rukket å nevnt alle trimmingsdelene før julaften. Og den gjør altså 0-200 km/t på 8,8 sekunder!

En Porsche som er god som gull - klikk her:

Biler i studio

- Jeg ga Steinar og Tarjei en oppgave. De kommer på besøk hit i studio i kveld, og jeg ba de ta med ytterpunktene av hva de bygger.

- Far skal stille med noe som er helt rått, men som ser diskret ut, sønn skal stille med noe som både er og ser rått ut. Det blir spennende å se hva slags biler de tar med.

911 til overkommelig pris? Les mer her:

Demontere bil

- Så har vi noe helt i andre enden av hestekrefteskalaen, nemlig 2CV. Vi møter eksperten Stein Haugseter, han har fortalt meg at man kan demontere en 2CV på ti minutter. Det skal han få bevise, så han skal faktisk demontere en bil i studio!

- Ellers har biltesteren vår, Atle Guldbrandsen, testet Citroëns nye C3. Dessuten er det endelig klart for litt amcar.

Flotte premier

Vi får besøk av en gul Ford Mustang i studio, og gir deg gode råd og tips hvis du har lyst til å oppfylle Mustang-drømmen.

- Så kan det hende at det blir tid til en liten duell igjen. Og det blir selvfølgelig som vanlige konkurranser og flotte premier, sier Jan Erik som har følgende oppfordring: Følg med på TV2 i kveld mellom åtte og ni. Dette blir moro!

jan-erik-teaser-onsdag
jan-erik-teaser-onsdag

Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT2 (Foto: Minstemann)
Porsche 911 GT2 (Foto: Minstemann)
Porsche 911 GT2 (Foto: Minstemann)
Porsche 911 GT2 (Foto: Minstemann)