Hyundai Terracan: Hvorfor er den så rimelig?

Dette er en skikkelig arbeidshest - og fullt på høyde med konkurrentene.

Hyundai_Terracan_01_30[1]
Hyundai_Terracan_01_30[1]

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann Benny! Er på leting etter ny bil og trenger noe som både har plass og firehjulstrekk og kan trekke hestehenger. Har sett på mye forskjellig i flere prisklasser men nå har vi fått tilbud om å kjøpe firmabilen til en bekjent.

Det er en Hyundai Terracan som har gått 125 000 kilometer og vi får den for rundt 250 000. Det er en god del lavere pris enn andre vi har sett på og bilen virker veldig fin på alle måter. Jeg kjenner ikke til denne bilmodellen men det gjør kanskje du? Vil du anbefale å kjøpe den og er det noen spesiell grunn til at den er ganske rimelig?

Hadde vært fint med et ganske hurtig svar hvis du har mulighet. Hilsen Arne.

Benny Svarer:

Hallo Arne! Hyundai Terracan er en litt glemt og undervurdert bil. Men det høres absolutt ut som en bil som kan passe ditt behov. Det er en skikkelig firehjulstrekker med god framkommelighet, og som uten problemer trekker hestehenger. Den er også overraskende god å kjøre.

Terracan er faktisk en bil som du kan sette opp mot både Toyota Landcruiser, Nissan Patrol og Mitsubishi Pajero, men som koster en god del mindre.

Motoren er en 4-sylindret 2,9-liter common-rail diesel på enten 150 hk eller 163 hk. (før og etter facelift i 2004) Automatgir, skinninteriør og klimaanlegg er standard på alle de ”norske” bilene. Men det kom inn et 20-talls biler med manuelt gir og stoffseter også – på ”gråimport” i 2001/2002.

Den generelle kvaliteten er god. Men på noen biler har forekommet at det har kommet spon fra dieselpumpa inn i commonrail-systemet med påfølgende dyre reparasjoner. Dette gjaldt de første årsmodellene.

Som vanlig gjelder det å finne en fin, velholdt bil med god servicehistorikk.

Gjør du det så anbefaler jeg kjøp! Lykke til!

Les mer om brukt Terracan i vår bruktbilguide:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Andre gode forslag? Skriv i kommentarfeltet under: