Hyundai i30: Denne går i strupen på Golf

Nykommer vil gå i storebrors fotspor.

i30
i30

Vårens lansering av Hyundai i40 kan være en døråpner for merkets Golf-utfordrer, i30.

Mens storebror for alvor har blitt en bil som kan konkurrere med Passat, Insignia og Mondeo, er målet at nye i30 skal gjøre det samme med Golf, Astra og Focus.

Det er altså ikke noe pinglete over ambisjonsnivået når Hyundai nå setter alle kluter til.

LES OGSÅ: Dette kan være den perfekte pensjonistbilen

Lav pris og høyt utstyrsnivå

Koreanerne er et av bransjens mest fremadstormende merker, og har særlig i det siste funnet formelen for å nå fram også i Europa.

Fokus på opplevd kvalitet og høyt nivå på tilgjengelig utstyr, gjør at Hyundai plutselig har fått mer enn lav pris å slå i bordet med.

i30 vises fram i Frankfurt om bare noen uker, og kommer på markedet neste år.

Det er åpenbare likheter med nye i40 - som har falt i smak hos både publikum og presse. Særlig i fronten vises slekskapet tydelig.

Det samme er ifølge ryktene tilfellet når det gjelder interiøret - altså mer å glede seg til.

Del med dine Facebook-venner

Liten og rask

Men om kjøperne får noe å juble for, kan det nok hende at konkurrentene er mer avmålte. Hyundai begynner å bli en brysom konkurrent.

Vi har prøvekjørt i40 med 136-hesters dieselmotor, og vi antar at den samme motoren blir å finne i den kommende illebroren. I tilfelle forventer vi at i30 blir en pigg liten sak.

Alternativt blir det selvsagt både mindre og større dieselmotorer og kanskje en eller høyst to bensinmotorer tilgjengelig i første omgang.

LES OGSÅ: Hyundai i40 SW: Kan ikke oversees