PS S klasse II (Foto: Privat)
PS S klasse II (Foto: Privat)

Hvorfor tar samme verksted forskjellig pris?

Visste du at dyre biler ofte koster mer enn billige å reparere?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har lest om verkstedpriser og hvor dyrt det er å ha bilen på verkstedet og ser at du skriver at det er mye dyrere å ha enkelte modeller fra samme merke på verkstedet enn andre. Kan du forklare meg hvorfor det er slik? Det er vel ikke dyrere å gjøre selve jobben på en Audi A8 enn en A3?

Deler er dyrere ja, men arbeidstimene? Det skjønner jeg ikke helt må jeg innrømme. Et det slik at de regnet med at de som kjøper dyrere biler også har råd til å bruke/og bruker mer på verkstedet?


Benny Svarer:

Hei du!

Ja det stemmer nok at en del merker differensierer timeprisene på verkstedarbeidet.

Og det er jo også nærliggende å tro at verkstedene tenker at om du kjøper en A8 med stor motor til over en million kroner, så har du råd til å legge litt mer i vedlikeholdet også – kontra en som kjører en A3 med 1,6-liter.

Det verkstedene sier er at de mekanikerne som skrur på de mest kompliserte delene er bedre kurset enn de som kun skrur på vanlige biler.

Avanserte biler krever også avanserte og dyrere diagnoseutstyr, enn hva vanlige biler gjør og at det derfor ikke er riktig at A3-eieren betaler for dette, men A8-eieren (for å holde oss i Audi-terminologien) som trenger dette utstyret – skal betale for dette.

Jeg må også legge til at dette ikke bare er et Audi-fenomen. Om jeg ikke tar helt feil, var BMW også tidlig ute med forskjellige timepriser på 3-, 5- og 7- serie.

Jeg har aldri selv jobbet på et verksted som har praktisert dette, og jeg har vel en ørliten mistanke om at de som praktiserer dette rett og slett gjør det for å tjene mer penger.

Les også: Hvordan kan bilverkstedet ta over 1500 kroner i timen?

Tips Facebook-vennene om dette

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her: