– Hvorfor stoppet ingen og hjalp til?

Kvinne satt fast i bilen etter trafikkuhell – skremmende mange passerte uten å hjelpe.

Minst ti biler passerte ulykkesstedet på fv. 280 mandag morgen uten å stoppe opp for å hjelpe kvinnen som satt i ulykkesbilen (Foto: Thormod R. Hansen, bygdeposten.no / ANB)
Minst ti biler passerte ulykkesstedet på fv. 280 mandag morgen uten å stoppe opp for å hjelpe kvinnen som satt i ulykkesbilen (Foto: Thormod R. Hansen, bygdeposten.no / ANB)

Rett etter klokken ni mandag morgen kjørte en kvinne av veien på fv. 280 rett nord for avkjøringen til Vikersund Nord i Modum. Det skriver bygdeposten.no

Del med dine Facebook-venner

Ulykken skjedde da kvinnen, som kom kjørende fra Åmot i retning Sysle, fikk forhjulet på yttersiden av asfaltkanten slik at bilen ble dratt ut av veien. Bilen havnet på siden utenfor veien.

Ifølge veitrafikkloven §12 så har den som kommer til et ulykkessted plikt til: Straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade, og for øvrig delta i de tiltak som uhellet gir grunn til.

Det er også viktig at du hjelper til med å få varslet andre trafikanter om ulykken gjennom å få satt opp varseltrekant. Den skal plasseres minst 150 meter fra skadestedet.

Kvinnen, som er i 30-årene og fra Modum, kom fra uhellet med kun mindre smerter i den ene skulderen. Bilen, som var noe bulket på den ene siden, var kjørbar etter uhellet.

– Bekymringsfullt

– Jeg er glad for at det gikk så bra, men er bekymret over at minst ti biler passerte uten å stoppe opp for å hjelpe meg, sier den kvinnelige sjåføren som ønsker å være anonym.

Hun forteller at det til slutt stoppet en dame med barn i bilen, som fikk hjulpet henne ut av bilen.

– Jeg fikk ikke opp døra på bilen så jeg kom meg ut, men når den snille damen stoppet opp ordnet det seg likevel, sier kvinnen.

Hun takker damen så mye for hjelpen, men setter spørsmålstegn til alle de andre som kjørte rett forbi.

Ikke skadet

– Selv om jeg ikke ble skadet, så kunne de som kjørte forbi ikke vite dette og det er bekymringsfullt, sier den uheldige, men likevel heldige kvinnen, til Bygdeposten.

Kvinnen har oppe i det hele vært svært heldig, for kun en meter fra der bilen stoppet opp står det en lysmast som hun akkurat gikk klar av.

Flere bil og motorsaker fra bygdeposten.no finner du her:


Les også: SUV-eierne havner mye oftere i grøfta