Hvorfor selger den ene så veldig mye mer enn den andre?

VW Tiguan knuser Opel Antara på salgsstatistikkene.

Opel Antara VW Tiguan
Opel Antara VW Tiguan

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg har lest det dere skriver om Opel Antara og at den selger så dårlig. Jeg skjønner ikke hva det kan komme av og særlig ikke når dere også skriver at en bil som VW Tiguan selger så utrolig mye mer. Kan du gi meg en forklaring på det? Hilsen Opelfan fra Hedmarken.

Benny svarer:

Hei Opelfan! Ja, det er nesten utrolig for en forskjell det er i salg mellom Antara og Tiguan. (I fjor solgte Antara 16 eksemplarer, Tiguan 2153, red.anm.) I utgangpsunktet er det jo to biler som burde knive om de samme kundene, men sånn er det tydeligvis ikke i praksis.

Antara var jo bilen som for alvor skulle få Opel inn i denne viktige klassen, men dessverre har den vært en stor flopp. Det har den egentlig vært helt fra starten. Husker de første testrapportene var veldig negative og det førsteinntrykket har nok satt seg hos mange.

Dessuten har nok ikke importøren her hjemme villet eller klart (eller kanskje begge) å markedsføre Antara. Dermed er det ikke mange kunder som vurderer den i det hele tatt - dermed blir salget så elendig.

Mitt helt subjektive inntrykk er at Tiguan klart er en bedre bil, men så mye bedre at det forklarer hele forskjellen i salg? Nei!

Til gjengjeld kan du gjøre et veldig bra kjøp på brukt Antara, i alle fall hvis du skal ha bilen en stund. Når en bil selger så dårlig som ny er den heller ikke enkel å bli kvitt som bruktbil.

LES SAKEN: SUV-floppen Antara forsøker igjen

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: