Hvorfor reparerer de ikke bilen min?

Heidi ringte etter veihjelp, men de kunne ikke gjøre annet enn å taue inn bilen hennes.

Bilberging har i større og større grad blitt til bilfrakting. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Bilberging har i større og større grad blitt til bilfrakting. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heidi spør:

Hallo Benny. Jeg er blant de sikkert mange som har hatt bilproblemer i det siste. 2. nyttårsdag nektet bilen vår å starte, det var bare en masse røde lamper og ingen ting skjedde da jeg vred rundt nøkkelen. Jeg er NAF-medlem og ringte derfor til de. Det tok en stund før de kom men da bilen endelig dukket opp, var det ikke mye hjelp å få.

Mekanikeren tok bare såvidt en titt på instrumentpanelet mitt før han sa at her var det ikke noe annet han kunne gjøre enn og taue inn bilen. Og slik ble det. Men er ikke poenget at de skal kunne hjelpe til og reparere der og da? Ellers kunne jeg jo bare fått noen til å taue meg til verkstedet. Synes du ikke jeg burde kunne kreve mer av dem enn dette? Bilen er en VW Touran fra 2007. Vennlig hilsen Heidi.

Benny svarer:

Heisann Heidi! Dette høres velkjent ut. Tidligere var det jo sånn at NAF og Falken kunne fikse det meste, med skrujern, skiftenøkkel og noen smarte kjerringråd. Slik er det nok ikke lenger.

Dagens moderne biler er fullproppet med elektronikk. Her skal man rett og slett ikke begynne å tukle med tingene uten å kunne denne konkrete bilen godt. Feilsøking skjer nå i hovedsak via diagnoseutstyr på data, da er det ikke mye man får gjort ute på stedet.

Derfor er løsningen i de fleste tilfellene å taue bilen til nærmeste merkeverksted. Så får heller ekspertene der ta seg av problemene - på en betryggende måte. Håper det ikke var altfor mye som gikk galt på bilen din!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Sjekk "hjemmesidene" til over 300 bruktbiler - klikk her