I likhet med mange av bilene i klassen for kompakte SUV er er Mercedes GLK ikke noen bagasjeromsmester.
I likhet med mange av bilene i klassen for kompakte SUV er er Mercedes GLK ikke noen bagasjeromsmester.

– Hvorfor har disse bilene nesten ikke bagasjerom?

Store utenpå – dermed er det lett å bli lurt.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi kjører i dag en Mercedes E-klasse stasjonsvogn og har hatt god bruk for plassen på grunn av barnevogner og alt som kreves når man har småunger. Nå er de blitt større og derfor vurderer vi en litt annen biltype. Har vært og sett på nye Audi Q3 og også en pent brukt Mercedes GLK, men det som slår oss er at disse bilene omtrent ikke har bagasjerom, kan ikke skjønne hva bilprodusentene har tenkt eller hvem de tror skal bruke disse bilene.

Selgeren på Mercedes foreslo skiboks og at vi kunne legge ned den ene delen av baksetet når vi skulle ha med mye, men det er da virkelig ingen god løsning, med trangt baksete og bagasje som blir liggende løst. Kan du foreslå noen kandidater som er bedre, vi foretrekker tysk bil.

LES OGSÅ: Denne stasjonsvogna har det største bagasjerommet

Benny svarer:

Denne svakheter har mange oppdaget på denne biltypen, det er slett ikke tilfeldig at veldig mange av dem kjører rundt med skiboks – hele året. Det er flere ting som spiller inn her, blant annet stjeler firehjulstrekken plass bak. Felles for alle bilene i denne klassen er også at de er relativt korte. På grunn av høyden (og ofte bredden) ser de kanskje store ut, men her blir vi litt lurt.

Mange har bagasjerom på rundt 450 liter. Det er mindre enn i de fleste stasjonsvogner, og når dere kommer fra E-klasse, er dere jo også svært godt vant i så måte. Det hjelper naturlig at man kan stable i høyden, men da gjelder det naturligvis å sikre bagasjen skikkelig.

Del med Facebook-vennene dine

Tysk i denne klassen betyr at det fort blir dyrt. Men hvis dere kan strekke dere til en BMW X3, er bagasjeromsvolumet solide 550 liter. «Storebroren» til Q3, nemlig Q5, byr på 540 liter.

VW Tiguan er en svært populær bil i klassen, den har i utgangspunktet 470 liter bagasjerom. Tiguan har også en svært smart detalj, nemlig at du kan skyve baksetet i lengderetningen. Det kan være gull verdt noen ganger – og er helt klart en bedre løsning enn å slå ned halve baksetet og ha bagasje liggende der.

Lykke til med bilvalget!

LES OGSÅ: – Hvorfor selger denne SUV-en så dårlig?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Disse SUV-ene kan du prute på