- Hvorfor gjør Opel det så dårlig i Norge?

Skyldes det bilmodellene - eller andre ting? Les hva Brooms bilekspert mener.

PS opel logo (Foto: Scanpix)
PS opel logo (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Opelfan spør:

Hei har akkurat lest om bilsalget i Norge i mai og lurer som jeg ofte gjør når jeg leser saker som dette på hvorfor Opel selger såpass dårlig? Jeg kan ikke skjønne at det kan ha noe med selve modellene å gjøre og Opel har vel ikke hatt så bra modellrekke på mange år? Så vidt jeg skjønner går det veldig bra for fabrikken men ikke i Norge. Kan dere i Broom forteller hvorfor det er sånn?

LES OGSÅ: Topp 10 - de råeste fra Opel

Benny svarer:

Hei Opelfan - godt spørsmål som vi også har diskutert her i Broom-redaksjonen mange ganger. Opel har i dag en veldig bra modellrekke der i alle fall Insignia, Astra og Corsa er blant de beste bilene i sine klasser. Likevel går det altså heller trått her i Norge.

Insignia har vært et vendepunkt i mange andre markeder, men her i Norge har det ikke tatt skikkelig av. Det virker rett og slett ikke som veldig mange kunder vurderer Insignia når de skal ha bil i denne klassen.

Hva skyldes det? Det er nok flere faktorer. En av dem er at Opel de siste årene har slitt med imagen. Modellene ble en periode bare kjedeligere og kjedeligere - samtidig som mange av konkurrentene løftet seg. Vectra hadde for eksempel en stri jobb mot Passat og Mondeo.

Samtidig er det nok dessverre slik at Opels forhandlernett også sliter. Jeg vet ikke helt hva det skyldes, men det ser liksom ikke ut som det vil løsne helt for dem.

Opel har flere spennende modeller på gang, blant annet ny Meriva (som ser veldig kul ut) og ny Zafira), så forutsetningene er absolutt til stede.

Vendepunktet - eller? Les testen av Insignia her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Hva mener du om dette? Si din mening i kommentarfeltet under: