Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

– Hvorfor er mange dyre biler så dårlige?

Man skulle jo tro det var motsatt ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei – sitter og leser oversikten deres over de ti dårligste bilmerkene og det slår meg at dette nesten bare er dyrere og mer eksklusive merker som har den tvilsomme æren av å være på lista. For eksempel Mercedes, Audi, Jaguar, Porsche og Land Rover. Fra gammelt av var det vel slik at de dyre bilene også var de beste? Nå skjønner jeg at den sannheten står for fall. Kan du forklare litt hva du mener er årsaken til dette?

Benny svarer:

Hei sann!

Ja – det samme slo meg også da jeg satt og lagde denne listen. Må innrømme at jeg også er – eller var – oppdratt til å tro at de dyre bilene var best. Rolls-Royce var uten tvil verdens beste bil den gangen jeg var liten guttunge, for den kostet over én million kroner! Slik var det bare.

Men det er nok slik at det enkle ofte er det beste – tross alt. Mindre elektronikk og mikk-makk som kan gå i stykker. I tillegg så konkurrerer jo en del av prestisjemerkene om å være først ute med ny og avansert teknikk. Det finnes helt klart eksempler på at det ikke alltid er like lurt. Det har både Audi, BMW og Mercedes lært av.

Jeg tror at trenden nå er i ferd med å snu. Man velger å teste ut litt bedre og å gjøre bilen ”helt ferdig” før den sendes ut til forhandlere og kunder. Det handler om navn, rykte og ære – ting man absolutt skal ta alvorlig når man har klart å bygge opp en sterk merkevare.

Når det gjelder en undersøkelsen du her refererer til, så er jo denne basert på tilleggsforsikring som enkelte velger å tegne etter at nybilgarantien har utløpt. Og som det står i artikkelen så er det først og fremst eiere av ”risikomerker” (dvs. biler som er teknisk avanserte, kostbare å reparere eller med litt rufsete rykte) som først og fremst er kunder her.

Håper dette var litt oppklarende.

LES OGSÅ: Her er de 10 beste SUV-ene

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: