- Hvorfor er flerbruksbilene så dårlige?

Trebarnspappaen fortviler over familiebiler med mye feil.

Trekløveret Seat Alhambra, VW Sharan og Ford Galaxy er kjent for å være svært praktiske familiebiler   og for å ha mange feil. Illustrasjon: Marius Christensen
Trekløveret Seat Alhambra, VW Sharan og Ford Galaxy er kjent for å være svært praktiske familiebiler og for å ha mange feil. Illustrasjon: Marius Christensen

Broom-forumet har absolutt ikke tatt sommerferie.

Her er det aktivitet døgnet rundt og en av dem som ber om et lite råd akkurat nå kaller seg "trebarnspappa".

Han er på jakt etter flerbruksbil og har merket seg at mange biler av denne typen gjør det dårlig i kvalitetsundersøkelsene. Her er innlegget hans:

Investerer de mindre?

Vi er i en situasjon der vi trenger større bil og særlig etter ferien i år der stasjonsvogna var søkklastet og ble for snau. Jeg har derfor i en periode studert markedet for større flerbruksbiler. Vi kan bruke rundt 200 000 kroner på nybilen, kanskje litt mer hvis det er nødvendig. Men det jeg finner ut etter å ha lest om bilene her på broom og noen andre steder er at de store flerbruksbilene nesten uten unntak kommer dårlig fra det i kvalitetsundersøkelser og brukererfaringer.

LES OGSÅ: Her er de dårligste billigbilene

Har blant annet sett på en VW Sharan som virker som den helt perfekte bilen for oss men tror neimen ikke jeg tør kjøpe den etter det jeg har funnet ut om den. Det samme gjelder for Renault Espace og Chrysler Voyoager, også de franske tvillingene Citroen C8 og Peugeot 807. Fiat Multipla skjønner jeg også at det er ikke er risikofritt å kjøpe.

Lurer bare på hvorfor det er slik, er dette bil som bilfabrikantene investerer mindre penger i og ikke tar så nøye med kvaliteten på fordi mange ikke har noen annet valg enn å kjøpe den? Tar også gjerne imot gode råd til andre modeller som det kan være lurt og vurdere.

Del med Facebook-vennene dine

Hva mener du? Og har du noen gode råd?

Klikk her for å lese svarene som har kommet så langt - og si din mening: