Feil drivstoff på bilen kan bli dyrt   fryktelig dyrt. (Foto: Scanpix)
Feil drivstoff på bilen kan bli dyrt fryktelig dyrt. (Foto: Scanpix)

Hvorfor er det lurt å ha full tank på vinteren?

Ann-Sissel er plaget av bensintyver. Men allikevel bør hun ikke ha lite bensin på tanken.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Ann Sissel spør:

Hei Benny jeg kjører Passat fra 1999. Bilen står parkert utenfor blokk og vi har vært plaget med at ungdommer (regner i alle fall med at det er det det er snakk om) som har tappet bensin av bilene våre. Derfor har jeg aldri full tank, forsøker å holde meg litt rundt halv men nå har jeg hørt at det kan være dumt på vinteren og at man da helst skal ha helt full tank. Stemmer dette og hva er i så fall grunnen til dette? Jeg håper du har mulighet til å svare meg.

Benny svarer:

Hei Ann Sissel. Det danner seg letter rim og kondens på innsiden av tanken hvis det er lite drivstoff på den. Og det er ingen hyggelig ting! Gjelder både bensin og diesel.

Tidligere var en skvett kondensfjerner på tanken mirakelkur mot dette, men det bør du ikke bruke på nyere biler da det kan ødelegge både dyser og innsprøytningssystem - for å nevne noe.

Derfor anbefaler jeg at du sørger for å ha mye bensin på tanken din, i alle fall i kalde perioder. Kanskje holder også tjuvraddene seg unna når det er kaldt nok? Håper det. Lykke til!

Hjelp - jeg har fylt bensin på dieselbilen min! Les mer her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her