Hvorfor er det ikke varmetråder i rattet?

Varme i setene er gull verdt i kulda. Men det hjelper ikke på iskalde hender.

PS ratt
PS ratt

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

iskald trondhjemmer spør:

Hei Benny du som tydeligvis vet litt av hvert om bil. Kan du svare meg på hvorfor det ikke er varme i rattene på biler? Det er jo knapt en eneste bil nå som ikke tilbyr varme i rompa og vel og bra er det. Men det hjelper jo ikke på iskalde hender som skal holde rundt rattet. Kan ikke skjønne at dette skulle vært noe vanskelig å legge inn en liten varmekabel i selve rattet også? Men den vintern vi har nå bør det jo være marked for noe sånt?!?!

Benny svarer:

Hei på deg trondhjemmer. Det er med dette som så mange andre geniale ting: Det er allerede oppfunnet! I den forrige jobben min hadde vi en Opel Corsa som lånebil og den hadde to-trinns varme i rattet! Helt genialt på kalde dager.

Jeg har også kjørt BMW X3 og 7-serie med dette på plass. Og tar jeg ikke helt feil får du også varme i rattet som ekstrautstyr på flere Volvo-modeller.

Klart dette er smart! Grunnen til at det ikke er standard på alle merker er nok at behovet for dette ikke er så veldig stort i de fleste store markedene. Vi er jo noe for oss selv, vi som bor her oppe ved Nordpolen. Men som supplement til varmeseter er varme i rattet akkurat det vi trenger i disse dager!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe nybil i år? Her får du oversikten