Verksted u
Verksted u

- Hvorfor er det billigere å reparere bilen i Sverige?

Mye å spare - men også noen fallgruver?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg skal ha stor service på min A4 Avant som snart har gått 100 000 kilometer og har innhentet pristilbud fra merkeverksted og fra to uavhengige. Service pluss at det nok bør byttes bremseklosser. Det er penger å spare her men jeg er også litt skeptisk til å ikke bruke merkeverkstedet.

Derfor sjekket jeg også med et Audiverksted over svenskegrensa og når jeg tar med valutaforskjellen er det nesten nøyaktig halv pris der. Da lurer jeg på hvordan forskjellen kan være så stor? Gjør de en mer overfladisk jobb eller bruker de billigere deler? Jeg kan ikke skjønne at det skal variere så mye på prisene, gjør du? Vil du anbefale/fraråde å gjøre dette i Sverige? Takknemlig for et ganske raskt svar om mulig!

Benny Svarer

Heisann!

Joda her er det penger å spare, og nordmenn er stadig over grensa for å ta service og andre reparasjoner. Norge er et veldig dyrt land, det gjelder enten vi snakker veibygging, helsetjenester – eller service på bilen.

Nå er jeg bilmekaniker og ikke økonom, så jeg tror ikke jeg skal innlate meg på å komme med dype forklaringer på hvorfor det er slik.

Men lavere lønninger, billigere deler, lavere hus- og tomteleie, gunstig valuta og generelt lavere ”produksjonskostnader” er nok hovedårsakene.

Jeg tror ikke svenske mekanikere gjør en dårligere jobb enn ditto norske. Men jeg vet at det kan være forskjell på hva som gjøres / skiftes på servicene. Noen biler har rett og slett et annet service-program i Sverige enn i Norge. På blant annet Hyundai så er (var) en norsk og en svensk 45 000 km. service to helt forskjellige ting, med forskjellige deler som ble skiftet.

Vet ikke om det er slik på Audi, men jeg tviler. Uansett er det smart å sjekke opp dette litt nøye på forhånd – og det er fortsatt penger å spare – garantert!

Ønsker deg lykke til med både bil og service.

Les også: - Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: