Hvorfor er denne SUV-en så billig?

Veldig mye bruktbil for pengene. Men bør du likevel styre unna?

Land Rover Freelander
Land Rover Freelander

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hans Ole spør:

Hei kan du fortelle meg hvorfor Land Rover Freelander egentlig er så billig på bruktmarkedet? Jeg har lyst på en SUV-aktig bil som bil nummer to og har budsjett på i overkant av 100 000 kroner å bruke. Da er det ikke så mye som frister men jeg kommer stadig over Freelander som er en bil som absolutt tiltaler, både i form av design og typen bil. Jeg har skjønt at dette ikke er verdens beste bil, men hvorfor er den så billig?

Er kvaliteten helt elendig, uansett hvilken modell jeg velger? Hva skal jeg se opp for? Vi snakker om en bil som i hovedsak skal brukes til småkjøring og transport av unger og vi bor litt ulendt til så firehjulstrekk kommer virkelig godt med. Håper du kan utdype litt, takk for en veldig god spalte!

Benny svarer:

Hei Hans Ole. Freelander er ganske riktig en av de bruktbilene som isolert sett gir deg aller mest bil for penga. Men ja - det er en grunn til det. Den viktigste er 1,8-liters bensinmotoren som er notorisk upålitelig. Jeg har ikke tall på hvor mange historier jeg har hørt om havari på den. Resten av bilen er heller ikke på noen måte "skuddsikker". Blant annet er det mye elektronikk-tull, men det er denne motoren som virkelig har gitt Freelander et dårlig rykte.

Les mer om bilen, styrker og svakheter i Brooms bruktbilguide

Kjøper du derimot med diesel (motoren kommer forresten fra BMW) eliminerer du i alle fall dette. Jeg anbefaler også om mulig å kjøpe bil fra etter faceliften. Finn et eksemplar som er pent behandlet og som har fått alle servicer. Endel har vært eid av Land Rover-entusiaster, det er ofte de smarteste bilene å kjøpe. Finner du en slik, kan jeg likevel ikke garantere problemfritt bilhold. Men du får i alle fall mye bruktbil for pengene dine. Og til ditt bruk høres den veldig riktig ut. Freelander har sine styrker også - helt enig i at den ser bra ut og den har også gode 4x4-egenskaper til denne klassen å være. Lykke til!

Frister det mer med ny Freelander? Her kan du lese testen

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe ny bil i år? Her får du oversikten