- Hvordan finner jeg riktig pris på bilen min?

I dagens marked er det ikke lett å selge bruktbil. Les hva Brooms bilekspert svarer.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann! Leser om at bruktbilmarkedet er trått om dagen og dermed kunne jeg vel ikke hatt dårligere timing som skal selge bil ganske snart. Har fått tilbud om å overta en firmabil og har takket ja til det, Ingen innbyttemuligheter så da må jeg selge selv. Men en ting jeg lurer på er hvordan jeg skal vite hva som er riktig pris for bilen min? Skjønner at det er viktig å ikke prise seg for høyt men vil jo nødig gå for lavt heller, har lån på bilen og trenger å få dekket det i allfall. Hvordan finner jeg egentlig ut om dette?

Benny svarer:

Hei du! Dette er ikke bare lett dessverre, og det er jo enkelt å forstå at man vil ha mest mulig for bilen sin – særlig om man som deg har lån på den. Det er kjipt å sitte igjen med gjeld på en bil man har solgt.

Det finnes vel egentlig bare et par alternative muligheter - i tillegg til magefølelsen – som kan gi deg svar på hva du kan få for bilen din.

En selger hos en merkeforhandler vil nok kunne fortelle deg hvor du bør legge deg rent prismessig også ved et privat salg. Og som jeg nevnte her i en tidligere ”spør Benny-sak” så skal det være et godt stykke under det merkeforhandlere får for tilsvarende bil.

En annen måte er å bruke nettet. Gå på ”avansert søk” f.eks på finn.no og se hva tilsvarende biler med samme motor, utstyr og årsmodell er annonsert for. Det kan gi deg en god pekepinn. Men ikke tro at du får mer for bilen din selv du synes den er verdt det, eller for fordi du kostet på 10 000 kroner for å få reparert motorfusken du hadde nylig.

Jeg føler at jeg gjentar meg selv litt, men skal du selge en bil fort – så er det stort sett prisen det står på, enten man liker det eller ei.

Ønsker deg uansett lykke til med salget og ny bil.

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Hjelp - jeg får ikke solgt bilen min

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: