Det er absolutt muligheter for å gjøre gode kjøp i bruktmarkedet   særlig hvis du går etter noe ikke 'alle andre' skal ha. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Det er absolutt muligheter for å gjøre gode kjøp i bruktmarkedet særlig hvis du går etter noe ikke "alle andre" skal ha. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

-Hvordan får vi mest mulig bil for pengene?

Familien jakter på bil nummer to - og på et godt kjøp.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei nå skal vi ha oss en nummer to-bil og ser etter noe i prisklassen opp mot 100 000 kroner. Dette er nok en bil vi regner med å ha i mange år, så det beste er å finne noe som varer lenge og som ikke gir oss mye bekymringer.

Verditap er ikke så farlig, det viktigste nå er å finne noe som er mye bil for pengene når vi kjøper. Har du noen anbefalinger til merker og modeller som er spesielt gode kjøp? Hilsen Even.

Benny svarer:

Hei Even! Den utfordringen tar jeg selvfølgelig. Gode kjøp på bruktmarkedet finnes det mange av, det viktigste her er nok å se etter noe som ikke "alle andre" er ute etter. Da er sjansen for å mye bil for pengene størst.

Noen merker skiller seg ut her. Det gjelder gjerne de franske bilene som fort blir sett på som litt sære brukt. Særlig Renault og Citroën er eksempler på dette. Du kan få to-tre år gamle Renaulter til en veldig hyggelig pris, særlig hvis du kjøper fra privatperson. En bil som Citroën C4 er et skikkelig kupp på bruktmarkedet, ikke dumt å se nærmere på den.

Opel kan du også gjøre gode kjøp på. Velger du Mazda 3 i stedet for Toyota Auris, kan du også spare penger. Honda Civic fra forrige generasjon er også en bil jeg anbefaler i denne kategorien.

Generelt er det slik at biler som selger svakt som nye også er tungsolgte som brukte. Dermed blir også verditapet høyt.

Lykke til med valget!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Bruktimport - her er fallgruvene

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: