(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto)

- Hvordan får jeg best mulig pris for bilen min?

Her har du egentlig bare to virkemidler. Les mer her:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Anonym spør:

Hallo Benny. Jeg syns jeg husker at dere har skrevet endel om gode råd og tips når man skal selge bilen sin men jeg håper likevel dere kan lage en skikkelig sjekkliste her. Tror vi er mange som kan trenge det! Det er sannelig ikke lett å selge bil når det ligger så utrolig mange ute til salgs.

Selv skal jeg selge Passat stasjonsvogn som jo er en veldig kurant bil, men til tross for gunstig pris går det litt trått. Finnes det et enkelt "kjerringråd" eller en oppskrift på hvordan man lykkes her?

LES OGSÅ: Hvor mye lønner det seg å koste på før jeg selger?

Benny svarer:

Hallo! Ja, vi har laget noen slike saker og det er absolutt ikke noe dumt forslag å lage en skikkelig sjekkliste. Det skal vi få til etter hvert.

Hvis jeg skal gi ett enkelt råd til alle som skal selge bil, så er det å lage en god annonse! Jeg bruker mye tid på å lese bilannonser og slutter ikke å forundre meg over folk som tilsynelatende ikke gidder å bruke mer enn tre minutter på annonsen sin.

Poenget med annonsen er jo at noen skal få lyst til å kjøpe nettopp din bil. Til det har du to virkemidler: BIldene og teksten.

Du trenger absolutt ikke være noen superfotograf, men bruk litt tid på det! Finn et fint og rolig sted å ta bildene, ta mange bilder, vis bilen fra mange sider og ikke minst innvendig. En skikkelig shining i forkant er selvfølgelig obligatorisk.

Teksten må være informativ og gjerne litt grundig. Fortell om bilen, hva slags stand den er i, påkostninger og historikk. Når var den sist på EU-kontroll? Er servieceheftet komplett utfylt? Har den attraktivt ekstrautstyr? Alt dette må med!

Pris er den enkleste måten å skille seg ut på når du annonser bil på nettet. Men følger du rådene over vil du også ha andre fortrinn i forhold til mange av de andre som annonser bilen sin.

Lykke til med Passaten din, håper dette ga litt inspirasjon!

Før du tar bildene: Her er Brooms fotoskole

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du synspunkter eller innspill til dette temaet? Bruk kommentarfeltet under: