- Hvordan blir man egentlig en god bilselger?

Et yrke som ofte betyr mye jobb - men også muligheter til å tjene svært godt.

Bilselger kan være et krevende yrke med mange lange dager på jobb. Men er du bilinteressert, får du også jobbe med noe du brenner for. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Bilselger kan være et krevende yrke med mange lange dager på jobb. Men er du bilinteressert, får du også jobbe med noe du brenner for. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny jeg er en gutt på snart 17 som har lyst til å bli bilselger. Finnes det noen utdanning man kan ta for dette?¨

Jeg lurer også på hva du mener er viktigst i den jobben og hva kan man regne med å tjene? Håper du kan svare meg fort! Hilsen Mattias.

Benny svarer:

Hallo Mattias! Bilselger er et både spennende og til dels også krevende yrke. Min påstand er at ved en slik jobb, teller personlige egenskaper og lidenskap for jobben vel så mye som formell utdanning.

Det finnes noe som heter Bilselgerakademiet som er den eneste utdanningen jeg kjenner til som er rettet direkte mot jobben å bli bilselger. Ellers er en formell utdanning innen markedsføring og salg også en god hjørnestein å bygge en bilselgerkarriere på.

Man må jo også sette seg godt inn i bilmerkene man selger.

Men som sagt – jeg tror lidenskap og personlige egenskaper er vel så viktige i dette morsomme yrket, som jeg selv har prøvd meg på. Man må selvfølgelig like å omgås folk, være strukturert, god til å lytte, tålmodig, ærlig målrettet – og litte granne smart... Er du en menneskekjenner og har litt kremmerånd, er det også en fordel. Jeg kan love deg at du kommer til å møte mange interessante og forskjellige folk! 37,5-timers uke kan du bare glemme... Sene kvelder og noen jobbe-helger må man bare regne med.

Lønnen for bilselgere varierer fra arbeidssted til arbeidssted, og er ofte delvis provisjonsbasert. Noen jobber med stor grad av provisjonsbasert lønn. Tipper på at gjennomsnittslønnen ligger på rundt 600.000 kr. i året nå. Noen tjener mye mer, andre noe mindre.

Ønsker deg lykke til i et spennende yrke.

Del med facebook-vennene dine


- Hvor viktig er det egentlig å ta service på bilen?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: