- Hvor viktig er det egentlig å ta service på bilen?

Noen mener det er blodpris for unødvendig jobbing. Les hva Brooms bilekspert sier.

PS bilverksted (Foto: Scanpix / Aleksander Nordahl)
PS bilverksted (Foto: Scanpix / Aleksander Nordahl)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann Benny. Takk for en fin spalte hvor jeg har snappet opp mye interessant. Det har seg slik at vi i fjor kjøpte en 2005 Honda CR-V (Executive!) og er veldig godt fornøyd med den bilen. Den har gått litt over 100 000 km. og nå nærmer det seg serviceintervall.

Spørsmålet er om det er nødvendig å være så nøye med disse servicene?

Er det ikke mye unødvendig man betaler blodpris for på bilverkstedene? Jeg er relativt fingernem selv og har skiftet olje tidligere på andre biler jeg har hatt. Luftfilter osv er heller ikke noe problem. Garantien er jo gått ut uansett nå så er det da noen stort poeng å ta alt etter serviceboka? Mvh Kenneth.

Benny svarer:

Hallo Kenneth. Skjønner godt at det kan være fristende å slippe unna serviceutgiftene, nå i disse førjulstider. Det er liksom nok å bruke pengene på, allerede...

Men jeg vil IKKE anbefale deg å droppe servicen. Det må du se på som forebyggende i forhold til driftsikkerheten på bilen din. Det er ikke noe i veien for at du skifter f. eks olje og luftfilter selv. Regner da også med at du sjekker lufttrykk, lys, viskere, spylere og etterfyller nødvendige væsker etc. selv også.

Men på service skal jo ofte bremser demonteres, rengjøres, smøres. Bremsevæske skal byttes, frostvæske skal byttes, forstilling etc. sjekkes. Og ikke minst registerreima– den bør du ikke ”misse” på.

Det er ikke noe problem å komme til et verksted og si at dette har du gjort noe selv, og så får de gjøre resten – og da selvfølgelig mot en lavere pris. Man må jo heller ikke bruke merkeverksted.

Sett gjerne opp en liste med hva du vil ha gjort, og ta en ”runde” og innhent pristilbud, og sammenlign de forskjellige. Husk også at stemplene i serviceboka er viktige når du en gang skal selge bilen igjen.

LES OGSÅ: Hvorfor reparerer de ikke bilen min?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Hva mener du? Skriv i kommentarfeltet under: