Chevrolet pickup 1997. Illustrasjonsbilde
Chevrolet pickup 1997. Illustrasjonsbilde

Hvor tøff byggebil får jeg for 100.000 kroner?

Du MÅ ikke velge Transporter eller HiAce. Brooms bilekspert har løsningen!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann Benny! Trenger tøff byggebil til maks 100.000 kroner. Skal i gang med å bygge hus til våren og skal gjøre mye selv. Selger dagens bil for å frigjøre kapital og skal låne nummer to-bilen til svigers til daglig bruk. Dermed har jeg 100.000 å bruke på en bil som kan brukes underveis i byggeprosessen. Her blir det mange turer på byggevarehuset. Har du noen gode forslag???

Benny svarer:

Hei! Må si at noe av det første jeg tenkte på var VW Transporter eller Toyota HiAce med takstativ – men så oppdaget jeg at det sto tøff også. Regner altså med at det er litt annet enn bare det rent praktiske som spiller inn her? Typisk guttegreie det der – enhver anledning benyttes til å kunne teste ut en ny bilnisje. Er nok flere enn meg som kjenner seg igjen her ...

Kunne en pickup vært noe kanskje – en stor en med V8-er under panseret og firehjulstrekk? Bilen jeg tenker på er Chevrolet Silverado (Silverado er egentlig en utstyrsbetegnelse, men har her i Norge blitt synonymt med pickup-utgaven)

Stort lasteplan, høy nyttelast, god bakkeklaring, kraftig motor (med grom lyd) og god framkommelighet er de ”legitime” argumentene for å kjøpe denne.

Sjekk litt nøye før ev. kjøp, særlig bremser og forstilling for til den prisen så blir den fort 10 – 12 år gammel. Finner du en pen bil i god stand så er dette helt klart en barsk byggebil!

Lykke til!

Del med Facebook-vennene dine


Chevrolet SSR: En pick up blir ikke mye tøffere enn dette

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: