Hvor mye kan jeg egentlig laste på taket?

Dette må du vite før du pakker påskebilen.

takboks inni (Foto: Thule)
takboks inni (Foto: Thule)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallvor spør:

Hei på deg Benny! Påskebilen har akkurat vært på verkstedet og er klar for tur. Det er familien også og i år har vi investert i skiboks, noe jeg håper skal gjøre det langt lettere å få med alt til fjells! Jeg blir imidlertid ikke helt klok på hvilke regler det egentlig er for hvor mye kan kan laste i takboksen, jeg hører alt fra 30 til 100 kilo. Hvordan skal jeg vite hva som er riktig for min bil, vet du hvordan dette er? Vi har en Audi A6 stasjonsvogn fra 2002.

Du kan vinne splitter ny skiboks - klikk her

Benny svarer:

Hei Hallvor. Tydelig at dette er noe mange lurer på, jeg får mange spørsmål av denne typen. Det er helt riktig regler for hvor mye last du kan ha på taket. Dette varierer fra bilmodell til bilmodell - tallet for din bil finner du i vognkortet.

Husk at dette da inkluderer alt du har på taket, ikke bare bagasjen, men også selve lastestativet og selvfølgelig skiboksen. Mitt råd er å ikke legge seg helt opp til grensene, men heller laste store, men lette ting i boksen.

En tung takboks vil nødvendigvis påvirke bilens kjøreegenskaper og kan også være skummel i kritiske situasjoner/kollisjoner. Lykke til med påskepakkingen!

Les mer om å pakke i skiboksen - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her