Hvor er det best å være bilselger?

Noen merker er lettsolgte - andre krever mye mer jobb. Les hva Brooms bilekspert mener.

bilbutikk (Foto: Scanpix)
bilbutikk (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Et kanskje noe uvanlig spørsmål, men undertegnede jobber i bilbransjen, og har i senere tid for diverse forespørsler om salgsjobber. Hvilket av følgende merker, basert på dagens og fremtidens modeller, utvikling osv ville du ha valgt? Valgene står mellom, Ford, Peugeot, Hyundai, Mazda, Volvo og Renault.

Benny svarer:

He he, det var en spennende utfordring. Jeg har jo jobbet i bilbransjen i en liten mannsalder før jeg begynte her i Broom og har vært borti mange merker i årenes løp. Men hva vil valgt i dag... Hmmm, ikke helt enkelt.

Men jeg skal selvfølgelig forsøke. Hvis du vil ha en jobb som sannsynligvis blir både litt tung og full av utfordringer, skal du velge Renault. De er nede i en veldig dyp bølgedal her i Norge nå. Oppsiden er selvfølgelig at det nesten bare kan gå én vei - og du kan bli med på den!

Mazda sliter også litt om dagen, men de tror jeg kommer seg kjappere opp. Peugeot og Volvo er vel hipp som happ, tror jeg.

De to som peker seg ut som mest spennende i alle fall de neste årene er i mine øyne Ford og Hyundai. Ford har en veldig bra modellrekke nå og flere er på vei. De øker kraftig i Norge og får de 4x4 på flere modeller i tillegg, bør de etterhvert kunne utfordre de "to store" - VW og Toyota.

Hyundai er også voldsomt på offensive. De er nå en av verdens største bilprodusenter og fyller på med modeller innenfor en rekke segmenter. God kvalitet og supre garantier gjør også salgsjobben lettere for deg.

Altså: Det kommer litt an på hva slags jobb du ønsker deg, hvilken selgertype du er og om du liker å gå litt mot strømmen eller ikke.

Håper du finner drømmejobben - og selger massevis av biler, uansett hvilket merke du velger!

LES OGSÅ: Dette blir Norges mest solgte bilmerke i 2010:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Hva mener du? Skriv i kommentarfeltet under: