- Hvor billig får jeg en bra BMW X5?

Denne drømmer mange om. Les hva Brooms bilekspert mener.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny er på biljakt og har sett på japansk SUV som Honda CRV og Subaru Forester. Det er bra biler bevares men de føles litt som nedturer i forhold til BMW 3-serien vi har nå. Det som har vært drømmebilen min lenge og som jeg får mer og mer lyst til å kjøpe nå er en BMW X5. Ja vet at det kan være en dyr bil å holde så derfor er jeg også litt redd for vi har ikke råd til å få mange dyre overraskelser på bilholdet vårt. Kan du si noe om hvor mye du mener vi må opp i for å få en bra og holdbar X5? Lever i håpet om at det vil bli innenfor budsjettet vårt! : -)

Benny svarer

Heisann!

Ja både Subaru Forester og Honda CR-V er gode biler uten tvil, og biler som sannsynligvis vil gi deg lavere driftskostnader enn en halvsliten BMW X5.

Når det er sagt, så forstår jeg godt hva du mener. Her sammenlikner man fjerdedivisjon mot eliteserien når det gjelder kjøreglede, premiumfølelse og ikke minst det som er viktig for mange – nemlig status. Her er BMW X5 den soleklare vinneren.

Mitt råd hvis du skal kjøpe X5 er å styre unna de første årsmodellene (den kom i 1999). Her var kvaliteten noe ujevn for å si det mildt. Men bilene ble heldigvis fort bedre. Mye bedre.

Hvis du klarer å lete opp en 2002-modell, som er greit utstyrt, er hel og pen og ikke minst har god servicehistorikk, så koster den ca 325 000,- med 3-liter dieselen. Det du også kan vurdere er en bensinbil, den er noe mer ukurant for ”alle” skal ha diesel, og det gjør at biler med bensinmotor ligger noe lavere i pris. Drivstoffkostnadene blir så klart noe høyere med bensin.

Nå vet ikke jeg hvor mye penger du har på ditt bilbudsjett, men hvis du har mulighet til å legge 400 000 kroneri en X5, så begynner vi å snakke 2004 / 2005 modeller, med bare noe over 100 00 km. på tellverket. Da får du også utgaven som har fått en liten facelift underveis, og hvor de aller, aller fleste av barnesykdommene er borte. Så det er min anbefaling.

Ønsker deg lykke til med fin bil!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: