– Hvis ”prisen kan diskuteres” – da skal du prute!

Denne ordlyden er en gavepakke til deg som skal kjøpe bil

Ikke alle er sikre på hvor mye bruktbilen er verdt, det gir rom for prutning. Illustrasjonsbilde. 
 (Foto: Scanpix)
Ikke alle er sikre på hvor mye bruktbilen er verdt, det gir rom for prutning. Illustrasjonsbilde. (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny har undret meg noen ganger hvorfor så mange som skal selge bruktbil skriver formuleringer som ”prisen kan diskuteres” i annonsen sin. Betyr det at de vet at de har lagt seg for høyt og at de er forberedt på at det kan prutes?

Da skjønner jeg ikke helt hvorfor de ikke heller legger seg på det som er en korrekt pris med en gang, i stedet for å forvirre mulige kjøpere. Jeg synes i alle fall ikke at det virker særlig seriøst. Man bør jo kunne forvente at de som skal selge i alle fall dyrere biler bør ha greie på hva de egentlig er verdt.

Benny svarer:

Hei du!

Jeg har også sett at dette står i annonser fra tid til annen, men i motsetning til deg så har aldri dette irritert meg. Snarere tvert imot.

Det som egentlig står er: Jeg vet at prisantydningen er altfor høy, så du er hjertelig velkommen til å prute. Eller: Jeg er blakk og MÅ selge fort ...

Med mindre prisantydningen er helt feil, så er jo dette en gavepakke til deg som skal kjøpe. Her er det bare å prute i vei.

Prut til selgeren blir sint!

Usikker på pris

Når det er sagt så er jeg litt enig. Det er mer seriøst å sette prisen du faktisk har tenkt å ta. Det er jo ikke verre enn at man sammenligner med andre tilsvarende biler som er til salgs, eller tar en telefon til en forhandler og hører hva som er noenlunde rett pris på denne typen bil.

Alt tyder på at selger er usikker på hva som egentlig er riktig pris, når ordlyden er slik. Det kan man utnytte. Jobben din blir da å overbevise selger om at den prisen du tilbyr er den rette.

Det er jo engang slik at de aller fleste som selger en bil har lagt til et lite prutningsmonn og derfor har litt å gå på. Det er som du sikkert er kjent med, kjøpers marked og det er mulig å gjøre gode kjøp om dagen.

Hyggelig for den som skal kjøpe – ikke fullt så hyggelig for den som skal selge ...

Les også: Nå er det prisras på bruktbil

Stort arkiv
Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dette er bilene som stopper mest – og minst

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: