Hvilken Volvo skal jeg velge? S80 eller XC90?

Kristian vurderer stor sedan - eller enda større SUV:

S80 eller XC90   det er spørsmålet her. Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret.
S80 eller XC90 det er spørsmålet her. Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret.

Spør Benny-seksjonen her på Broom er i ferd med å få en skikkelig storservice - og i samme slengen også noen nye svært spennende oppgraderinger. Derfor ligger siden nede akkurat nå. Men Kristian rakk å spørre Benny i siste liten. Her kan du lese hans spørsmål - og Bennys svar:

Kristian spør:

Hei Benny!

Takk for kjempegode tilbakemeldinger på aktuelle bilkjøp gjennom gode artikler og bruktbilguide!!!

Jeg sendte inn en forespørsel angående kjøp av ny bil - en Volvo s80 på formiddagen i dag.

Til min store fortvilelse så jeg at dere nå skal oppgradere siden og jeg må vente en uke på svar så jeg prøver å sende en mail for evt. et raskt svar...

Jeg står nå på terskelen for å kjøpe meg ny (brukt) bil. Jeg har falt for Volvo S80 grunnet kjørekomfort, sittekomfort, design og ikke minst driftssikkerhet.

Har også vurdert en god, brukt XC90 rundt 100 000 km, men ønsker ikke å bruke over 400 000,- samt at jeg er mindre glad i driftsproblemer med bil!

Og jeg skulle gjerne hatt dine synspunkter på hvilken jeg bør velge – og hvorfor. Dette er bilene:

Alt 1:

Volvo S80 2007 185 hk diesel automat, alt av utstyr og 49 000 kjørte km. Oppdatert til 2010 modell eksteriør og full service historikk. Kr. 369 000,-

Alt 2:

Volvo XC90 2,5-liter bensin 205 hk, 2004, importert fra USA. Km stand 113 000. Godt utstyrt og så klart med AWD.

Mvh Kristian Pedersen.

Benny svarer:

For å være sikre på at alt funker på "nye" Spør Benny, er denne seksjonen nå nede i fire dager for testing. Men jeg lover – på tirsdag når vi er tilbake på TV 2, så er også den nye varianten av Spør Benny klar, med mange nye funksjoner. Så det er bare å glede seg!

Så til spørsmålet ditt: Det første som slår meg er at du MÅ bestemme deg om du skal ha en SUV eller en stor sedan. Litt vanskelig å gi råd har, da dette kommer an på ditt behov. Kjører du mye på dårlig vei, eller dårlig brøytet vei og har bruk for høy bakkeklaring, 7-seter og stor bagasjeplass? Da er XC90 valget av disse to.

Les alt om XC90 i Brooms bruktbilguide - klikk her

Kjører du mye på motorvei, og sjelden har behov for firehjulstrekk, sjelden har med mer massevis av bagasje, så er S80 det beste valget. Komforten og kjøreegenskapene er bedre i S80 enn i XC90, blant annet på grunn av økt tyngdepunkt hos sistnevnte.

Av dine to alternativer mener jeg S80 er klart best. Fordi: 3 år nyere bil med bare halve km. standen. Den er solgt ny i Norge – det er lett å sjekke historikken. Og ikke minst det er rent teknisk sett en bedre og mer moderne bil. Du sier jo at du ikke er glad i driftsproblemer!

En annen ting er motorvalget. Det er digg med stor bensinmotor, men i XC90blir den fort litt ukurant, om ikke før så i alle fall når du en dag skal selge den. Og den er også ganske tørst. En annen ting er at den er brukt-importert fra USA. Det kan medføre at du får problemer med både navigasjon og radio som ikke er tilpasset europeisk standard. Volvo-biler i USA har veldig ofte også et annet, mykere understell enn sine europeiske søsken.

Skulle jeg valgt en av disse, så hadde det blitt soleklar seier til S80. Den så grise-fin ut på linken du la ved.

Ønsker deg lykke til!

Vi har så klart testet nye S80 - klikk her for å komme til testen

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Kommentarer? Innspill? Bruk kommentarfeltet under: