Hvilken skiboks bør jeg kjøpe?

Store kvalitets- og prisforskjeller. Les hva Brooms bilekspert mener:

En skiboks er ikke bare en skiboks   her er det veldig mye å velge mellom!  (Foto: Skiguard)
En skiboks er ikke bare en skiboks her er det veldig mye å velge mellom! (Foto: Skiguard)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Håvard spør:

Hei Benny. Vi skal kjøpe skiboks før vintersesongen med ski osv er i gang. Vi har sjekket markedet litt og blir ikke helt klok på hva som er riktig. På ett sted sa de at glassfiberbokser er det eneste som duger mens på et annet anbefalte de ABS-plast og sa at det er mye sterkere og holdbart enn glassfiber. Både design og priser varierer enormt. Har du noen råd til oss? Hilsen Håvard, stor Broom-fan!

Benny svarer:

Hei Håvard. Her er det veldig mye å velge mellom. De to mest vanlige materialene er helt riktig glassfiber og mykplast, som ofte kalles ABS-plast. Glassfiber er tradisjonelt det mest solide. Det gir veldig fin overflatefinish, pluss at boksen blir mer stabil og "hel". Men disse er gjerne tyngre, det betyr at du kan putte mindre vekt inni dem.

Jeg har vært borti ABS-bokser som har vært skikkelig skranglete og der du sliter med å få toppen ned på underdelen. Men det finnes også unntak: Generelt skal du legge litt penger i det, de billigste boksene er mye dårligere enn de som koster litt.

Jeg har personlig mest sans for bokser som ligger mest mulig ned mot taket. Det gir mindre luftmotstand og dermed mindre økning i drivstoff-forbruket, dessuten lavere vindsus. Lykke til med valget!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljaklt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: