Felgtrend_edited 11
Felgtrend_edited 11

Hvilken pickup skal jeg velge?

Pickup til 200 000 kroner - hvilken av disse er best? Brooms bilekspert har svaret.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Jonas spør:

- Hei Benny! Jeg skal kjøpe meg en nummer to-bil til familien. Den trenger kun å ha to seter, så da tenker du kanskje at jeg skal kjøpe meg sportsbil, men det er feil. Jeg driver med mye rart, og finner stadig ut at det er for lite plass bak i SUV-en vår. Jeg vil ha noe mer praktisk, uten at det skal være alt for kjedelig å kjøre allikevel.

Jeg har landet på pickup (vil ikke ha noen kjip varebil!!!), og nå står valget først og fremst mellom to biler. jeg skal bruke 200.000 kroner, og lurer på om jeg enten skal velge en Mitsubishi L200, eller en Nissan Navara. Jeg synes Toyota Hi-Lux ser litt døv ut, derfor vil jeg ha en av disse bilene. Budsjettet er 200.000 kroner, og bilen må være god å trekke henger med, og må kunne ta seg fram i terrenget (til hytta.)

Benny svarer:

- En slik bil kunne jeg tenkt meg selv! Pickup er superpraktisk, og det er deilig å ha et sted å slenge tingene sine - enten det er i jobb eller på privaten.

Til den prisen havner vi på 2007-modeller av begge bilene. Da skal du klare å finne en rimelig strøken bil, som ikke har rundet mye mer enn 60.000 kilometer.

Begge bilene er driftsikre, og har gode firehjulstrekksystemer, så framkommeligheten er ikke noe problem uansett valg. men det er én stor ting som skiller disse bilene, og det er motoren.

Mitsubishien kommer med en 2,5-liters diesel på 135 hester. I og for seg grei nok, men den blir sped i forhold til kraftpakka i Nissanen. Der finner du et dieseldyr på nærmere 180 hester!

Nissan Navara er meget god å kjøre til pickup å være, i tillegg har den små bakdører som felles bakover sånn som på Mazda RX-8, og et forholdsvis stor lagringsrom inne i kupeen som du lett kommer til.

Når du også nevner at du skal trekke henger, så blir valget klart, du må ha en Navara. En tøff arbeidshest!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her