Hvilken bør vi velge - CR-V eller Tiguan?

Dette er to bruktbiler mange har lyst på.

To fine biler som mange jakter etter på bruktmarkedet: Honda CR V og VW Tiguan.
To fine biler som mange jakter etter på bruktmarkedet: Honda CR V og VW Tiguan.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei vi er på jakt etter brukt SUV og har endt opp på to kandidater som vi nå vurderer opp mot hverandre. De to er VW TIguan og Honda CR-V. Veldig usikker på hva som er det beste kjøpet. VIi er en aktiv familie på 2 + 2 og kommer nok til å trenge skiboks pga plassen. Bortsett fra det er de begge passe store for oss. Liker motoren i Hondaen litt bedre men virker som Tiguan har et mer "smart" interiør. Hvilken ville du ha valgt?

Benny svarer:

Hei hei, disse har vi faktisk hatt duelltest på da de var nybiler, en gang i Brooms spede barndom for snart to år siden (vi begynner da å ha litt tradisjoner vi også :-))

Det jeg husker best fra den testen er faktisk hvor vanskelig det egentlig var å kåre en klar vinner. Dette er to gode biler som ikke har noen klare svakheter på noen områder, derfor er det også helt fortjent at de begge har solgt meget bra.

Klikk her for å lese hele duellen:

Men noen ting skiller dem selvfølgelig: CR-V er litt større og føles også et lite hakk mer eksklusiv, blant annet på støydemping. Til gjengjeld er det lettere å utnytte plassen i Tiguan, den har blant annet kjempesmart løsning ved at baksetet kan skyves i lengderetningen.

Regner med du vurderer CR-V med diesel? Den har 2,2 liter, mens de aller fleste Tiguanene har 2-liters TDI. Begge med 140 hk.Tiguan kom med diesel og automat helt fra starten av. Det gjorde ikke CR-V, det tok nesten tre år før Honda kunne tilby det. Derfor er det mye mindre å velge mellom av den kombinasjonen, i forhold til Tiguan. Og i denne klassen vil veldig mange gjerne ha automat, jeg forstår dem godt.

Med andre ord: Jeg sliter litt med å gi deg et helt klart svar på at "den skal du velge". Jeg vil foreslå at du tar med familien og tar en prøvetur i begge to - og så tar valget. Uansett gjør du neppe noe dumt, forutsatt at du finner et pent eksemplar som er i god stand. Lykke til med valget!

LES OGSÅ: Testen av Volvo XC60


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: